Herkullista suklaata!

Suklaa on herkkua,
sillä voi piristää serkkua.
Se kaikki murheet poistaa voi,
kun se suussa sulavoi.
Jos tekee mieli hyvää,
vedä henkeä syvää.
Ota suklaata pala,
se on parempaa kuin kala.

Yhdessä vaiheessa tein todella usein raakasuklaata. Tai no siis usein ja usein, mutta noin kerran viikossa. Olen kokeillut aika monen valmistajan raakasuklaan valmistuspaketteja ja ihan vilpittömästi voin sanoa, että Foodinin paketti on kyllä oikeasti maistuvin ja herkullisin mielestäni. Nyt heillä on tullut vielä yksi aikamoinen uudistus tuohon pakettiin!

Nimittäin nyt paketissa on mukana kaksi silikonista suklaamuottia!! Mielestäni tämä on ihan älyttömän hieno juttu! Sillä aiemmin suklaat on joutunut tekemään joko itse erikseen ostamille muoteille tai sitten joihinkin pikkukippoihin. Nyt nämä suklaamuotit tulevat paketin mukana ja se on kyllä makeeta!

Tein sunnuntaina meille tuon paketillisen suklaata ja nyt on pakastimessa sitten kipollinen sydänsuklaita valmiina. Niitä voi sieltä napsia vaikka yhden päivässä. 😉 Tällä paketilla suklaan tekeminen on kyllä niin helppoa, että ei oikeastaan enää helpommaksi voi mennä. Kattilaan vettä kiehumaan ja sitten päälle muovikippo, jossa sulattaa tuo massa. Jos kipossa on vielä kaatonokka, voi sitten sulaneen suklaamassan kaataa suoraan muotteihin ja päälle ripotella marja-mixin marjat tai tehdä ihan naturellina osa, kuten itse tein.

Pistin suklaat puoleksi tunniksi pakkaseen ja sitten kyllä tuli maisteltua muutama.. 😀 Ja ai että, kyllä ne taas maistui ihan todella hyvältä.

Raakasuklaata voi pitää jonkinlaisena ”terveystuotteena”, tietysti rajansa kaikella – ei sitäkään voi syödä kilotolkulla päivittäin. Mutta olen kuullut, että esim. yksi suklaapala aamuisin, saa päivän käynnistymään ihanasti. Foodinin raakasuklaa sisältää mm. kalsiumia ja runsaasti magnesiumia, rautaa sekä sinkkiä. Raakakaakaon sisältämät kivennäisaineet auttavat kehoa mm. voiman- ja energiantuotannossa, tehostavat hapen kuljetusta elimistössä, edistää immuunijärjestelmän toimintaa, tukevat veren muodostusta, vahvistavat lihastoimintaa ja auttavat kehoa energiankäytössä.

Latinalaiselta nimeltään “theobroma cacao” on tunnettu jo vuosisatojen ajan jumalten ruokana ja se onkin on ollut arvostettu raaka-aine jo vuosisatojen ajan alkuperäiskansojen keskuudessa. Tarinan mukaan muinaiset Maya-intiaanit arvostivat raakakaakaota niin korkealle, että kastoivat sillä jopa lapsensa!

Nyt saan ilokseni tarjota teille sunnuntaihin 26.helmikuuta asti -20% alennusta Foodinin tuotteista! Koodilla monna20 saatte siis alennusta kaikista tuotteista sunnuntaihin asti!

Ja sitten vielä lopuksi, saan arpoa yhden raakasuklaan valmistuspaketin (arvo 24,95€) teille lukijoilleni! <3
Osallistu arvontaan kommentoimalla tämän postauksen kommenttiboksiin:
Mitä raakasuklaa sinulle on ja minkä ikäinen olet?

Arvonta päättyy lauantaina 25.2 klo 18!
Voittajan kerron sunnuntaina blogissa.

* Raakasuklaan valmistuspaketi saatu yhteistyössä Foodinin kanssa.

Oi nam!!

Raakakaakao <3 Tuo jumalten ruoka ja rakkauslääke.

Oletteko koskaan olleet raakasuklaahumalassa? Vetäneet liikaa raakasuklaata ja kikattaneet hysteerisesti ja saaneet överienergisen olon? Oikein sellaisen huuman, kuin korviaan myöten rakastununeena. <3 Minä olen. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja jopa n. 10 % kaakaopavun painosta on antioksidantteja. Aika huikea määrä! Kaakao, jumalten ruoka, on täynnä mm. flavonoideja sekä mineraaleja kuten rautaa, sinkkiä, kuparia, C-vitamiinia, magnesiumia, mangaania, proteiineja sekä kromia. Kaakaon sisältämä teobromiini omaa samoja vaikutuksia kuin kofeiini ja serotoniini: se virkistää, antaa energiaa ja nostaa mielialaa luonnollisella tavalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein sunnuntaina raakasuklaata, parilla eri sisällöllä ja vedettiin mieheni kanssa kyllä vähän överisti sitä sitten. 😀 Oli vaan niin älyttömän herkullista taas. Jätin jääkaappiin loput ja juurikin tätä juttua kirjoittaessani nyt napostelin kolme suklaata. Energiaa on taas kuin pienessä pitäjässä ja taidankin aloittaa imuroimisen kun saan tämän kirjoitettua loppuun.

Jos verrataan raakasuklaan ja tavallisen suklaan eroja, niin varmasti yksi suurin ero on sokeri. Tavallisen suklaalevyn valmistamiseen käytetään vain muutaman pavun verran aitoa kaakaota ja loppu koostuu usein valkaistusta sokerista, maitojauheesta ja erilaisista rasvoista muodostuvasta massasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raakakaakao sisältää fenyylietyyliamiinia, jota vapautuu aivoissa kuin ihminen ihastuu. Puhutaankin siis usein, että suklaa saa olon tuntemaan rakastuneelta. <3 Kyllä itse ainakin huomaan, että mieleni on täynnä endorfiinia ja hymyä raakasuklaata napostellessani. Sitä samaa tunnetta en saa silloin, kun vetelen sitä Makuunin irttaripussia poskeeni. (vaikka hyvältä sekin välillä maistuu.. 😉 )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein sunnuntaina siis kahdenlaista suklaata. Molempiin käytin Foodinin raakasuklaan valmistuspakettia, joka on muuten btw äänestetty viime vuonna parhaaksi raakasuklaan valmistuspaketiksi.. 😉 Oon maistanut monia, sekä tehnyt myös ihan alusta asti itse – ja voin kyllä sanoa tän olevan heittämällä parhaimman makuista ja helpointa valmistaa.

Toisiin laitoin sisälle ihan niinkin yksinkertaista kuin mulpereita. Tuo valmistuspaketti sisältää marja-mixin, jossa on esim. goji- ja mulperimarjoja.

Toisiin lisäsin parapähkinätahnaa. Joka on muutenkin mulla melkein päivittäisessä kulutuksessa. <3 Mutta siis nuo parapähkinäsuklaat tein niin, että pistin ensin sulaa suklaamassaa muottien pohjalle -> suklaat hetkeksi pakkaseen (n.10min.). Sitten laitoin kovettuneen suklaapohjan päälle tahnaa puolikkaan teelusikallisen per muotti. Ja taas pakkaseen, tällä kertaa 20min ajaksi. Ja sitten vielä kerran muotit pois pakkasesta ja sulasta suklaamassata vielä katto päälle -> pakkaseen 15min ajaksi. Ja sitten menikin syömishommiksi. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RAAKASUKLAAN VALMISTUSPAKETTI kannattaa tilata tuosta klikkaamalla ja kannattaa sinne ostoskoriin pistää tuo tahnakin! 😉

***

Ja kuulkaas!! Nyt pistän kilpailun käyntiin! Palkinnoksi pistän KAKSI FOODININ RAAKASUKLAAN VALMISTUSPAKETTIA! <3 Kommentoimalla tähän postaukseen olet mukana arvonnassa ja voit voittaa itsellesi yhden paketin. Kilpailu päättyy keskiviikkona 24.helmikuuta. Kilpailun voittajat ilmoitan blogissa. <3

Arvontapalkintojen lisäksi Foodin tarjoaa lukijoilleni alekoodin MT, jolla saat -10 % alea näistä ihanuuksista!

Ihania herkkuhetkiä! <3

* Arvottavat tuotteet (2kpl raakasuklaan valmistuspaketti, yhden arvo 25€) saatu blogin kautta Foodinilta.

***

Täältä kannattaa käydä lukemassa Oonan herkkureseptit:
FitOona ja Ystävänpäiväherkut