Töhnämunat.. oi nam!

Näin Jonnan blogissa ohjeen töhnämuniin ja ajattelin heti, että noita teen maanantaina, kun meille tulee vähän vieraita kylään. Sen verran helppo oli ohje, eikä raaka-aineitakaan kovin montaa tarvinut!

Ainekset:

  • 2,5dl vaahtoutuva vaniljakastike
  • 250g maitorahka
  • pääsiäismunia
  • mangososetta

Vatkaa/vispaa vaniljakastike ensin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon maitorahka ja tee tasaista töhnää. 🙂 Itse lisäsin Jonnan reseptistä poiketen hieman sokeria ja yhden kananmunan valkuaisen, jotta sain siitä vielä kuohkeamman töhnän. Mutta kumpikaan ei siis ole ns. ”pakollinen” lisä.

Leikkaa pääsiäismunista päät pois varovaisesti jollain terävällä veitsellä. Syö ylijääneet päät. 😉 Täytä munat töhnällä ja pistä pieni nokare mangososetta vielä päälle. Avot! Se on siinä!

Töhnä pelkällään (ennen muniin latomista) tai sitten täytetyt munat kannattaa pistää jääkaappiin vielä pariksi tunniksi makustumaan ennen tarjoilua.

Eipä siis muuta kuin iltapäivän vieraita odottelemaan. 🙂

Aurinkoista ja ihanaa 2.pääsiäispäivää!

 

Herkulliset taikakeksit, aidolla voilla!

Sain taikakeksien reseptin maanantaina kommentteihini. Näillä taikakekseillä on lähtenyt ainakin kahdella naisella synnytys käyntiin.. 😉 No, vitsihän tämä oli. Mutta päätin kuitenkin leipoa keksejä ajan kulumiseksi.

suklaakeksit

Muutin reseptiä ihan hieman, mutta en paljoa. 🙂 Mitä tarvitset?

foodin

Sulata voi, sekoita siihen muna ja sokerit. Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset.
Sekoita vähitellen kuivat ainekset sokeri-voi-massan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä joukkoon suklaa.

Pyörittele käsin pyöreitä palloja ja litistä ne pellille. Ei kuitenkaan alle 1cm littanoiksi, jottei reunat pala. Paista keksit 200-asteessa n.8-10min.

Näistä tuli ihan super hyviä! Täytyy pistää johonkin jemmaan, että ei mee kaikki kerralla. 😀 Ja oli tosi helppo tehdä. Mä en oo mikään varsinainen leipuri, mutta nämä oli todellakin yksinkertaisia tehdä.

keksit

***

Suosittelen testaamaan! 🙂 <3 Ja toi Chai-raakasuklaa antaa ihanan sellaisen jouluisen vivahteen.

Alkuperäinen resepti TÄÄLTÄ.

Ihania herkkuhetkiä! 😉

fullsizerender