VoimaMinä – Energiat kattoon!

Kaupallinen yhteistyö: MT Personal Training

VoimaMinä

VoimaMinä on nettivalmennus, joka tuo energiaa, itseluottamusta, hyvää oloa, uusia treeni-ideoita, reseptejä terveelliseen ja maistuvaan ruokaan, iloa ja hymyä.

3.lokakuuta starttaa uusi, entistä monipuolisempi VoimaMinä -valmennus. Valmennus kestää lokakuun ajan ja se tarjoaa joka viikko uusia, inspiroivia tehtäviä, ajatuksia ja ideoita.
Kaikki materiaali tulee videoina, joilla on tarkoitus tuoda meidät valmentajat lähemmäksi osallistujia.

Valmennuksen avulla haluamme jakaa omia vinkkejämme, ajatuksiamme ja ideoitamme, joilla jokainen saisi muutettua sen harmaankin päivän värikkääksi tai edes pastellinsävyiseksi. Haluamme antaa vinkkejä miten jokainen voisi nostaa energiat kattoon myös pimenevissä syksyn aamuissa ja illoissa. Että jokainen valmennukseen osallistuva löytäisi niitä pieniä ilon pilkahduksia sieltä omasta arjesta.

VoimaMinä_2

VoimaMinän valmentajina on kolmen kopla. Tiimi, jossa jokaisella on omanlaisia ideoita ja mielipiteitä. Tiimi, jossa jokainen on yhtä vahva, mutta jokainen omalla osa-alueellaan. Minun lisäkseni valmentajina ovat Tuukka Pursiainen ja Emmi Lehtomaa.

Me yhdessä olemme kasanneet omat vahvuutemme yhteen ja koostaneet valmennuksen, josta ihan jokainen hyötyy. Ei tarvitse olla painonpudottaja, fitness-urheillija, tietyn kuntoinen tai näköinen – VoimaMinä tarjoaa jokaiselle jotain.

VoimaMinä -nettivalmennus sisältää:
–  Konkreettisia vinkkejä, tehtäviä ja haasteita videoiden muodossa, joiden avulla saat lisää energiaa ja hymyä arkeesi.
– Neuvoja, reseptejä sekä valmiita esimerkkiruokavalioita, joiden avulla on helppo tehdä omasta ruokavaliosta terveellinen & ravitseva.
– Treenivinkkejä ja tehtäviä, joiden avulla saat monipuolisuutta omaan harjoitteluusi.
– Vinkkejä rauhoittumiseen, mielenhallintaan, rentoutumiseen ja kehonhuoltoon.
Hinta valmennukselle on vain 49€!! Ja nyt heti kun sen ostaa, on voimassa Early Bird-hinta 39€!!

VoimaMinä_3

”Tuukka on inspiroivien treenien erikoismies ja hänen ravintovinkkinsä on takuuvarmoja. Emmi on aina täynnä positiivista energiaa, hymyä ja kärrynpyöriä. Emmin aito ja iloinen elämänasenne saa ympärillä olevat ihmisetkin iloiselle tuulelle. Monna pitää huolen siitä, että elämästä nautitaan. Treenit tehdään pilke silmäkulmassa, mutta silti täysillä.”

Näin me kirjoitimme toisistamme valmennuksen sivuille. Ja nämä kyllä pitävätä paikkansa. Kaikille meille kolmelle myös se henkinen hyvinvointi on todella tärkeää.
Olemme halunneet tehdä valmennuksesta aidon ja ihmisläheisen, sellaisen ettei siihen olisi kynnystä lähteä mukaan. Sellaisen, johon olisi kenen vain helppo osallistua kotonaan tai vaikka toisella puolella maapalloa.

VoimaMinä_4

 

VoimaMinä -valmennus toteutui ensimmäisen kerran noin vuosi sitten syksyllä 2015. Valmennus oli erittäin onnistunut ja saimme siitä huikeaa palautetta. Nyt olemme kehitelleet vielä entistä paremman ja toimivamman valmennuksen. Niin aikaisempien palautteiden, kuin meidän uusien ideoiden kautta.

Tässä muutama palaute viime syksyn VoimaMinä -valmennukseen osallistuneilta:

”VoimaMinä loppuu, nyyh! Tää oli todella mukava ja energisoiva valmennus. Olisi niin kiva kun jatkossakin sähköpostiin kilahtaisi joku kiva tehtövä/haaste ja te valmentajat voisittekin tehdä VoimaMinä -joulukalenterin. Kiitos valmentajat! Kiitos muut ryhmäläiset, tää faceryhmä on ollut motivoiva ja inspiroiva sekä piristävä ilostuttajakin!”

”Otin joka ikisen tehtävän itelleni muistiin myöhempää tarvetta varten! Se ruokavalion kulmakivet-tehtävä oli ihan loistava, ku tuntuu että niitä syömisohjeita satelee joka tuutista niin siinähän menee ihan sekasin mitä pitäs syyä, tää selkeytti asioita tosi paljon. Tää ryhmä on ollu kans ihan huippu!
Kiitos valmentajille ja ryhmälle inspiroivasta kuukaudesta!

”Onpas ihanaa toi viherjuoma!
Nyt loput yöksi jääkaappiin ja aamuksi vielä virkeyttä!
Mä olin kyllä ensin vähän ennakkoluuloinen, mutta nyt NAM!”

”Liikunnallisesti valmennus on tuonut kivoja ideoita ja hyviä treenejä vaikka liikuntaa meikälle on muutenkin tullut kivasti. Olen tykännyt liikunnallisesta osiosta ja tilaa on kuitenkin omille treeneille niin ettei valmennuksen treenit ole tarkoitettukaan niin että niiden tulisi olla ainoat treenit, joita valmennuksen aikana tehdä.”

”Vaikkei valmennus ollutkaan mikään painonpudotuskurssi, VoimaMinä oli hyvä sysäys terveellisempään elämään! 3 viikossa pudonnut nyt 2,4kg. Kiitoksia siis teille valmentajille motivoimisesta!”

VoimaMinä_5

Eli siis NYT kannattaa ostaa osallistumisoikeus!
Early bird -hinta 39€ on voimassa 18.syyskuuta asti!

OSTA TÄSTÄ!!

VoimaMinä_6

Raskausajan ruokavalioni

Toivepostaus

”Miten olet syönyt raskausaikana? Mitä ruoka-aineita välttelet ja mitä olet ottanut lisää? Mitä tekisi mieli, mutta ei voi syödä raskausaikana ja oletko lisännyt ruokamääriä?”

raskausmaha

Itse asiassa olen syönyt raskausaikana hyvin samalla tapaa kuin ennenkin. Suurin ero päivittäisessä ruokailussa oli silloin viikolta 7 viikolle 14 kun pahoinvointi oli pahinta. Silloin en oikeastaan miettinyt mitään lautasmalleja tai muitakaan, vaan söin mitä pystyin. Esimerkiksi mehukeitot olivat mukana ruokavaliossani sinä aikana, niistä sain kuitenkin jotain energiaa koneeseeni. Hedelmiä meni myös tuolloin paljon. Sokeriherkut taasen ei houkutelleet yhtään, eikä myöskään mikään kovin rasvainen tai tuhti ruoka. Lihaakin oli vaikea syödä, joten otin hetkellisesti rautalisän käyttöön.

Oikeastaan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen syöminen on palautunut hyvin normaaliksi, hyvin samanlaiseksi, kuin ennen raskauttakin. Syön samoja raaka-aineita, hedelmiä, kalaa, kanaa, paljon salaatteja lounaaksi. Teen lähes kaikki ruuat itse, ellen käy jossain lounaalla. Eineksiä en osta ikinä, en nyt raskauden aikana enkä ennen sitä.

Syön samoja ruokia kuin ennenkin, mutta nyt huomaan ettei entinen ”kolmen tunnin välein energiaa koneeseen” riitä. Parin tunnin välein on otettava joku, edes pieni välipala, jotta nälkä pysyisi hallinnassa, eikä pahaolo ottaisi valtaa.

FullSizeRender

Suosituksia olen seurannut ja toki välttelen niitä, mitä pitää. Mutta monen raaka-aineen kanssa olen kuitenkin mennyt maalaisjärjellä. Esimerkiksi salmiakkia olen syönyt jonkin verran, myös metwurstia olen joskus laittanut leivän päälle.

Superfoodeista osan olen jättänyt pois, koska kaikista ei ole selkeää tutkittua tietoa raskausaikaan. Mutta osaa olen käyttänyt edelleen, en ihan päivittäin mutta silloin tällöin. (kirjoitan superfoodeista erikseen toisen postauksen)

Tässä on alla esimerkki normipäiväni syömisistä.

RUOKAPÄIVÄKIRJA

klo 8.00 aamupala

 • 2 dl alpro soya maustamaton jugurtti
 • 1 banaani
 • 1 rkl maustamaton hera
 • mustikoita
 • kahvia kupillinen ja vettä muutama lasi

klo 11.00 välipala

 • 1 kauraleipäviipale
 • 1 viipale kalkkunaleikettä
 • 1 viipale juustoa
 • puolikas tomaatti
 • vettä

klo 13.00 lounas

 • salaatti
 • lohta / tonnikalaa / kanaa
 • fetaa
 • tomaattia
 • 0,5l vichy / tai vesi

klo 15.00 välipala

 • 1 banaani
 • 1 iso lasi vettä

klo 17.00 päivällinen

 • 3 perunaa
 • jauhelihakastiketta (itse tekemä)
 • 1 iso lasi vettä

klo 19.30 iltapala

 • proteiinilettu, sis:
 • 2 kananmunaa + 2 valkuaista
 • 1 banaani
 • 1 rkl maustamatonta heraa
 • päälle mustikoita
 • 1 iso lasi vettä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta olen minä nyt toisella kolmanneksella herkutellut enemmän. Ekan kolmen kuukauden aikana ei herkkuja tehnyt pahoinvoinnin vuoksi mieli. Mutta nyt kun olo on suht normaali on herkut maistuneet enemmän. Varsinkin kesälomalla on tullut syötyä melkein päivittäin herkkuja.

Olen kuitenkin pyrkinyt pitämään myös herkuttelun jossain rajoissa, koska ei ole sellaista asiaa mielestäni, että ”nyt minä voin herkutella, koska maha kasvaa muutenkin”. Ne kaikki ylimääräiset sokerit ja kalorit, mitä vauva ei kehittyäkseen tarvitse on ihan yhtä ”turhia” kuin ihan normaalistikin liika sokeri ja herkuttelu ihmiskeholle.

Toki olen ottanut vähän rennommin herkkujen kanssa nyt, mutta toisaalta en itse asiassa normaalistikaan ihan hulluna nipota herkuttelusta. Kyllä minä olen herkutellut melkeinpä joka viikonloppu jos siltä on tuntunut, siis jo ennen raskautta.

IMG_0210

Normaalia ruokaa en ole määrällisesti syönyt kovin paljoa enempää, siis kerrallaan. Mutta tosiaan jotain ravintoa pitää koneeseen saada hieman useammin. Joten varmasti päiväkalorimääräni on suurempi, kuin normaalisti. Haluan pitää huolen, että vauva saa tarpeeksi energiaa ja minä myös. Kyllähän sikiö ottaa tarvitsemansa, mutta jos äiti syö liian vähän pitääkseen kilot kurissa raskausaikana, on sillä väistämättä jotain vaikutuksia ainakin äidin hyvinvointiin ja jaksamiseen raskauden aikana.

Olen vältellyt makeutusaineita, maksaa, vakuumipakattua lihaa ja kalaa. Näitä ei ole ollut edes hankala vältellä. Ainoa mikä on tuottanut välillä tuskaa on lakritsin ja salmiakin välttäminen. 😀 Niinä herkkuhetkinäni on kyllä välillä tehnyt niin maan pirusti mieli salmiakkia, mutta kun sitä ei nykyään suositella syötävän juuri lainkaan raskausaikana.

monna

Olen sitten miettinyt, että toisaalta tämä on vain lyhyt aika jolloin muutamat asiat on kiellettyjen listalla, niin kestän sen. Tottakai, että en tarkoituksellisesti tee hallaa sikiölle. Kyllä sitä sitten ehtii taas syömään turkinpippureita ja muita ”ei sallittuja” juttuja raskauden jälkeen.

Paino minulla on nyt noussut 9 kiloa koko raskauden aikana. Ja nyt on käynnissä 26:s viikko. Olen pohtinut tuota painonnousuasiaa sen jälkeen kun kirjoitin siitä muutama viikko sitten. Silloin pauhasin, että olen iloinen kun kiloja on kertynyt vain niin ja niin vähän. Sain kommenttia puolesta ja vastaan ja monia erilaisia kokemuksia painonnoususta. Olin varmasti vähän liian jyrkkä silloin asian kanssa ja olenkin nyt ajatellut, että se on tullakseen mikä tulee. Ja tosiaan, varsinkin loppuraskaudesta kiloja voi kertyä hormonien vuoksi roppakaupalla, vaikka kuinka söisi terveellisesti.

Kuitenkin haluan yrittää pitää terveellisistä ruokailutavoista kiinni raskauden loppuun asti. Herkuttelun aion vähentää siihen kerta viikkoon -tahtiin nyt taas loman jälkeen. Mielummin syön sitä normaaliruokaa enemmän ja pidän niin kehostani kuin sikiön tarpeista huolta parhaalla osaamallani tavalla, kuin että mättäisin roskaruokaa ja karkkia päivittäin nassuuni.