Miksi mitään ei tapahdu??

Nyt on kaksi viikkoa takana terveellisempiä elämäntapoja. Sitä, että joka päivä en osta karkkia ja syön säännöllisesti.  Yleensä tässä ajassa on tapahtunut kohdallani jo jotain – turvotus on laskenut, väsymys on kaikonnut, tummat silmänaluset on vaalentunut, kilo tai pari on tippunut pois. Nyt ei mitään. EI MITÄÄN!

Mulla on aina ollut herkkä maha. Se reagoi stressiin, jännitykseen ja suruun helposti. Se on kipeä ja turvonnut. Myös moni raaka-aine tekee sille hallaa. Fodmap-ruokavaliosta on ollut mulle hyötyä aikoinaan, nyt oon sitä vähän laiskasti noudattanu.

Joka tapauksessa nyt vähän ihmetyttää. Miksi turvotus ei laske, kilot ei liiku mihinkään suuntaan? Mietin jopa yhtenä iltana, että olenko mä raskaana. No raskaustesti sanoi kuitenkin toista. Niin ja ne säännölliset kuukautiset myös. Silti mietin jopa sitä vaihtoehtoa, kun oon jopa turhautunut tähän tilanteeseen.

Tää on se fiilis, jonka kohdatessa tekis mieli heittää hanskat tiskiin. Kun kerta mitään ei kropassa tapahdu suuntaan eikä toiseen, on varmaan ihan sama jos jatkan joulukuista karkkia päivittäin -linjaa. No, eihän se tietysti ole! Aina on hyvä jos vähentää sokerin määrää ruokavaliosta.

Kuten täällä kerroin, päätin tammikuun alusta taas pitää herkuttelut kurissa ja sallin itselleni tammikuun aikana vain kaksi karkkipäivää. Joulukuussa karkkia / suklaata tms. meni lähes päivittäin. Ei suuria määriä, mutta kuitenkin. Yleensä jo se, että oon pitänyt herkkupäivästä kiinni on parissa viikossa näkynyt turvotuksen laskemisena ja jopa siellä vaa’assa.

Mistä tää johtuu? Ehkä stressistä, jota en nyt tunnista. Tai ehkä en oo syönyt riittävästi. Tai sitten mulla on jotain ”vikaa” aineenvaihdunnassa, hormonitoiminnassa tai jossain muussa. Oon ajatellut, että kunhan muutosta selvitään, varaan itelleni ajan perusteelliseen terveystarkastukseen.

Täytyy myös myöntää, että mä en ihan 100% intensiteetillä oo päässyt käynnistämään omalla kohdalla meiän Muutos-valmennusta. Treenaamaan oon ehtinyt pari kertaa kahden viikon aikana. 🙁 Eikä ihan kaikki ruokavalinnatkaan oo olleet parhaasta päästä. Tai sanotaan niin, että mä tiedän muutamana päivänä syöneeni todellakin liian vähän kulutukseen nähden.

Plääh. No en kuitenkaan aio jatkaa joulukuista linjaa.. 😉 Vaan pysyttäydyn tällä lähes karkittomalla linjalla. Lauantaina söin karkkia n.250g ja seuraavan kerran (eli sen tammikuun toisen kerran) meinaan syödä muuttopäivän iltana.

Mites siellä menee ja sujuu? 🙂

 

 

Lue myös: Miten Muutos-valmennus on kohdallani sujunut?

* Kuvista kiitos Noora! <3

Kaksi jäistä herkkua!

Tänään jaan teille viikonloppua varten kahden jäisen, helpon, maukkaan, mutta sokerittoman herkun reseptit.
Nam nam ja nam!! Ei kolota herkkuhammasta näiden jälkeen! 😉

Jääkahvi

 • 0,5-1 dl vahvaa kahvia (tai 2 kapselia Nespressoa, Cupsoloa tms..)
 • 1-1,5 dl soija – tai kauramaitoa
 • jääpaloja
 • 3 tippaa Foodinin toffee-steviaa
 1. Keitä tuplavahvaa kahvia tai tee espressoa. Laita valmis kuuma musta kahvi hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.
 2. Mittaa lasin pohjalle 0,5 – 1 dl jäähtynyttä kahvia. Lisää joukkoon pari jääpalaa.
 3. Kaada päälle soija – tai kauramaitoa.
 4. Tiputa viimeiseksi mukaan muutama tippa steviaa.
 5. Nauti! 😉

IMG_20150913_160740

***

Proteiinijäätelö

 1. Laita kaksi kuorittua banaania pakastimeen. Anna niiden jäätyä siellä ainakin tunnin ajan.
 2. Ota banaanit ja marjat pois pakastimesta huoneenlämpöön n.10 minuutiksi.
 3. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta massa tasaiseksi jäätelöksi.
 4. Ripauta päälle muutama pinjansiemen ja hieman siitepölyä.
 5. Nauti! 😉

dav***

Foodinin herkullisia ja laadukkaita superfoodeja ja lisäravinteita voi tilata netistä ja ne tulee tosi nopeasti perille. 🙂 Niitä löytyy toki myös kattavasti ympäri maan erinäisistä kaupoista.
Nyt KAIKISTA tuotteista verkokaupasta ostettuna saa -10% alennusta käyttämällä koodia MT.

www.foodin.fi

Ihanaa ja herkullista viikonloppua! <3