Superfoodit!

Pyysin teiltä viime viikolla instagramissa ja facebookissa kysymyksiä superfoodeista. Kysymyksiä tuli oikein mukavasti! Keräsin ne teille kaikki tähän postaukseen ja kaikkiin kysymyksiin vastaukset on antanut Foodinin ihana Aino! Kiitos vastauksista ja kiitos tietysti teille myös kysymyksistä! Kysymykset on siinä muodossa, jossa te ne lähetitte. 🙂

Onko Foodinin superfoodit luonnonmukaisia vai onko ne jotain prosessoitua kuraa?
Superfoodimme ovat luonnonmukaisia ja aina kun mahdollista niin luomua tai villinä kasvanutta. Tällöin tuotteissa ei ole mitään torjunta-aineita tai kasvimyrkkyjä, vaan ne saavat kasvaa ihanteellisissa oloissa mikä näkyy myös ihanteellisesti niiden ravitsemuksellisessa profiilissa. Tuotteita prosessoidaan saan sen verran mikä on välttämätöntä raaka-aineiden hyödyntämisen kannalta (yleensä puhdistus, kuivaus ja jauhaminen). Tämäkin tapahtuu hellävaraisesti ja lähes poikkeuksetta alle 42 asteen lämpötilassa, jolloin kaikki kasvin aktiiviset ainesosat säilyvät.

Parhaat superfoodit stressinhallintaan ja ylivirittyneen tilan taltuttamiseen?
Tähän löytyy muutamiakin hyviä tuotteita, joista yleensä löytää kokeilemalla oman suosikkinsa. Esimerkiksi instant reishi ja tulsi-uute rauhoittavat ylivirittyneisyyttä, kun taas puolestaan maca-jauhe ja ruusunjuuri ovat oiva apu stressaantuneelle ihmiselle selviämään arjen aktiivisuudesta. Myös erittäin ravinnetiheiden superfoodien, kuten kasviplanktonin ja viherjauheen sisältämät mineraalit ja vitamiinit ovat tärkeä apu kehon tasapainotamisessa.

Onko Foodinin ainoa varasto Jyväskylässä? Mitä varastolla työskentely käytännössä on?
Kyllä on ja täällä tapahtuu oikeastaan kaikki toimintamme. Valmistamme itse tuotteemme, pussitamme ne ja lähetämme tuotteita maailmalle. Työtehtäviä on siis aina valmistuksesta ja pusstuksesta varastonhallintaan, asiakaspalveluun, tilausten keräilyyn ja lähettämiseen sekä toimistotehtäviin.

Saako Foodinin tuotteita ihan perus kaupasta / luontaistuotekaupasta vai vaan heidän nettisivuilta? Tuotteitamme löytyy kattavasti luontaistuotekaupoista ja päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen, mutta valikoima toki vaihtelee aina kauppakohtaisesti. Jos tuotteitamme ei vielä lähikaupastasi löydy niin aina kannattaa toivoa niitä kauppiaalta 🙂

No ihan nyt ekaksi, että mihin niitä superfoodeja käytetään? Menin hassahtamaan johonkin kaakaonibseihin ja ne on ihan hitokseen pahan makuisia.. mitä niille pitäis tehdä, vai onko minun makuaisti vaan niin totaalisen hiilarikoukutettu, että alta pois? Ja että mitä ne ihmeaineet maksaa? Kerran yritin tehdä jotain raakakakkua ja a) se tuli sika kalliiksi ja b) se oli ihan hitokseen pahan makuista. Joku meni pieleen.
Superfoodeja voi käyttää monella eri tapaa riippuen omista mieltymyksistä 🙂 Toki käyttötavat voi riiippua paljon myös siitä miksi niitä haluaa käyttää. Kaakaonibsit on tosiaan hieman kitkeriä makuun tottumattomille, mutta ne menee loistavasti esimerkiksi smoothieissa, puuroissa ja raakasuklaan seassa tai vaikkapa raakakakkujen pohjassa! Superfoodien hinnat on myös aina tuotekohtaisia ja yleensä tavan ruokaa kalliimpia sillä niiden viljely on vaativampaa eivätkä sadot ole niin suuria verrattaen massaviljeltyihin/kasvatettuihin tuotteisiin ja raaka-aineisiin. Raakakakkujen valmistuksessa reseptien noudattaminen on toki suotavaa, mutta omalla kokemuksella voin sanoa että tekoprosessin tärkein vaihe on maistelu ja makeutusta ja muita makua tuovia raaka-aineita kannattaa aina lisäillä ja laittaa oman maun mukaan niin, että lopputulos on omaan suuhun maistuva 🙂

Sopiiko Foodinin hera, vaikka saa oireita tavallisesta maidosta? Onko ne siis laktoosittomia?
Kotimainen heramme on laktoositonta ja se yleensä sopii myös niille, jotka saavat vatsavaivoja muista maitotuotteista. Grassfed herassamme on hieman laktoosia, eli alle 3,5 g/100g 🙂

Mitä superfoodeja suosittelet ”aloittelijalle”, eli jos ei ole kauheasti koskaan kokeillut niitä, niin onko jotain jolla olisi hyvä lähteä liikkeelle?
Superfoodeilla on hyvä täydentää terveellistä ruokavaliota ja suosittelen yleensä aina aloittamaan ”helpoilla” eli viherjauheella, chia-siemenillä ja kookosöljyllä. Näistä saa paljon tärkeitä ravinteita, kuitua ja hyviä rasvoja 🙂 Etenkin viherjauhe on erittäin monipuolinen niin sisällöltään kuin vaikutuksiltaankin, ja varsinkin näin pimeänä vuodenaikana se piristää kivasti. Aktiivisille ihmisille suosittelen lisäksi myös MSM:ää ja sen kanssa C-vitamiinia, joka tekee hyvää nivelille ja kudoksille sekä yhdessä viherjauheen kanssa auttaa kehoa myös palautumaan treeneistä paremmin.

***

Mahtavaa! Kiitos hauskoista kysymyksistä, luulen monen saavan näistä uutta infoa!

Tosiaan nyt siis koodilla MONNA20 saatte torstaista lauantaihin (23.-25.11) 20% alennusta kaikista Foodinin tuotteista!! TÄSTÄ pääset Foodinin sivuille! 🙂 JEE!!! Perjantaina Foodinin sivuilla on Black Friday, silloin jo alennetuista tuotteista ei tule lisäalea.

Faktahan on se..

..että yksikään superfood ei yksinään paranna kenenkään elämää. Syömällä kurkumaa tai spirulinaa ei muutu yhdessä yössä vartaloltaan Baywatchin rantavahdiksi, eikä kaikki kivut ja säryt häviä. Pelkästään syömällä chlorellaa, kurkumaa tai macaa ei myöskään voi saada ihoaan, niveliään, aineenvaihduntaa ja kaikkea muutakin kuntoon, jos jatkaa muuten samanlaisilla elintavoilla. Superfoodeista voi olla (ja onkin osasta) apua ja hyvää vaikutusta, mutta pelkästään ostamalla kaapin täyteen superfoodeja – ei elämä parane.

..että omaa egoa ei saa korkeammalle muita lyttäämällä. Ainakaan pysyvästi. Se, että yritetään tuoda omaa hyvyyttä korkealle lyttäämällä kollegoita tai muita ihmisiä on heikoutta. Ammattitaidosta ei kerro se, kuinka hyvin osaa anella kehuja itselleen ja kuinka taitavasti (lue tökerösti) haukkuu muita julkisesti. Tämän asian suhteen viisas vaikenee, pitää paikkansa!

…että elämäntilanteet muuttuu. Myös bloggaajilla. Jos perheeseen syntyy vauva tai taloon tulee koira, se varmasti näkyy myös blogin sisällössä. Varsinkin jos blogi on yhtään sen tyyppinen, jossa kirjoittaja kertoo omasta elämästään ja omista kokemuksistaan. Suinkaan kaikki FF:n blogit eivät ole tätä nykyä vauvablogeja, täällä on 80 blogia – kannattaa tutustua. 😉 Oman blogini sisällön olen pyrkinyt pitämään suloisena sekamelskana, hyvin vauvapainotteinen siitä on tullut – mutta life happens! Töihinpaluun ja treenien lisääntymisen myötä blogini sisältö muuttuu taas! Sekin on sitä elämää.

…ennen oli ennen ja nyt on nyt. Me jokainen pystytään oikeasti niin paljon vaikuttamaan asenteisiimme ja käyttäytymiseemme pelkästään ajattelemalla vähän. Haluaako tarttua negatiivisuuteen vai yrittääkö löytää asioista opittavaa, kehitettävää ja jotain positiivista? Haluaako pahoittaa oman ja toisten mielet tekemällä joitain asioita, joista tietää niin käyvän? Onko pakko velloa valituksessa? Vai voisiko ihan vaikka kehua jotain ihmistä? Elääkö tätä hetkeä vai harmitteleeko mennyttä?

***

Aurinkoista sunnuntaita tyypit!