MY DAY – Äidin ja tyttären päivä

Meillä oli maanantaina äiti-tytärpäivä ihan hela dagen! Tuukalla oli tosi pitkä päivä töiden saralla. Aamusta klo 7 Kisikselle, siellä parit treenit ja sieltä nopeasti kotiin ja koirat lenkille. Sitten juoksujalkaa bussipysäkille ja töihin iltapäiväkerholle. Sieltä pikapikaa bussilla Paavo Nurmen patsaalle, josta juoksutreenejä vetämään klo 19 saakka. Joten Emman hereilläoloaika oli maanantain täysin mun heiniä. 😉

MEIÄN PÄIVÄ!

06.30

Herään johonkin ääneen. Kuulen olohuoneesta kahinaa, Tuukka on pistänyt jo ulkovaatteet päälle ja hiipii mahdollisimman hiljaa. 😀 Päätän kuitenkin nousta sängystä, Emma nukkuu vielä. Käyn painamassa kahvinkeittimen päälle ja istahdan sohvalle heräämään päivään.

07.55

Emman huoneesta alkaa kuulumaan heräämisen ääniä. Kuuntelen vielä hetken, onko hän herännyt vai vielä unessa. Herännyt! 🙂 Pieni lämpöinen tyttö syliin ja pitkä halaus ja paljon pusuja. Emma puristaa kahta unileluaan sylissä ja sitten vaipanvaihtoon.

Kun vaippa on vaihdettu on Emma jo täysin virkeä ja hereillä ihan 100%. 😉 Saman tien on päästävä kiipeilemään sohvalle, sohvan käsinojalle ja sieltä hyppyjä alas sohvalle. Kiitän mielessäni sirkuskoulua, joka starttaa kunnolla tänään!

Aamupala ei tänään oikein maistu. Maitoa menee ja kun muu ei maistu, annan hänelle Piltin hedelmä-välipalapatukan.

09.00

Ulkovaatteet niskaan, reppu selkään ja kohti sirkuskoulua Espooseen. Emma haukottelee autossa, toivon ettei hän nukahda matkalla. Emma nukkuu päikkärit usein 10-12 välillä, mutta nyt on opeteltava vähän myöhäisempi päikkäriaika. Niin sirkuskoulun, kuin kohta alkavan päiväkodin vuoksi.

Vartin yli yhdeksän päästään pihasta liikkeelle.

09.50 

Saavutaan sirkuskoululle. Ruuhkaa oli yllättävän paljon. Emma on innoissaan lumesta. Hän haluaa itse taas kävellä autolta sisään, vaikka nopeammin päästäis tottakai sylikuljetuksella. 😉 Mutta vielä on aikaa, annan pienen kävellä itse. Hän hihkuu innosta.

Sirkuskoululla on jo monta äiti ja taaperoa. Tasan klo 10 päästään aloittamaan ensimmäinen taaperosirkustunti! 🙂 Voi vitsit, että oli kivaa! Laitoin ihan mielenkiinnosta myös sykemittarin päälle! 😀 45min aikana kului reilu 200kcal. Ei siis mikään suuren suuri liikuntasuoritus äidille, mutta sehän ei sen tarkoitus ookkaan!

11.30

Saavutaan kotiin takaisin. Oon super fiiliksissä, että Emma ei nukahtanut autoon kotimatkallakaan. Saan hänet siis päikkäreille parvekkeelle ja itselleni jopa 2h tehokasta työaikaa. Lämmitän Tuukan tekemää älyttömän hyvää lohikeittoa ja avaan samantien koneen. On oltava tehokas! 😀

Puoli kahden aikaan Emma herää päikkäreiltä. Sitten syödään iskän tekemää lohikeittoa uudemman kerran. Leikitään ja riekutaan.

15.00

Kaksi ystävääni tyttärineen tulee meille shoppailemaan Emman pieneksi jääneitä vaatteita. Ihana nähdä näitä ystäviäni ja samalla pistää hyvää tavaraa kiertoon. Toinen pikkuisista on kaiken hyvän lisäksi kummityttöni, joten saanpa nähdä taas häntäkin samalla.

Myös mun äiti tulee meillä käymään. Kun ystäväni on shoppailut shoppailleet, lähdetään koirien kanssa lenkille äidin kanssa. Äiti on isona apuna taas kerran. Nyt muuttoviikolla vielä monena päivänä auttaa Emman hoidossa. Onneki Emma viihtyy niin hyvin mummun kanssa.

Tässä vaiheessa päivää iskee aina isoin väsymyspiikki. Mietin, että montahan tuntia vielä kun saa mennä nukkumaan. Mutta nopeasti pahin väsymys menee ohi, ulkoilma tekee hyvää ja virkistää.

17.00

Äitini lähtee kotiin ja me jäädään Emman ja koirien kanssa leikkimään lisää. Telkkari on päällä, sieltä tulee Pikku Kakkonen. Parasta on edelleenkin kiivetä sohvan selkänojalle ja hypätä alas sohvalle. Toiseksi paras juttu on kuperkeikka sohvalla. Huh, kun tulee ihan hiki.

19.30

Emma alkaa näyttämään väsymisen merkkejä. Yöpuku päälle ja kirjan lukemista. Sitten sänkyyn. Mutta tänään onkin taas sellainen ilta, että ihan heti ei todellakaan pikku neiti ole nukahtamassa. Kahdeksan paikkeilla neiti ylös sängystä ja takaisin olohuoneeseen. Iskäkin on tullut jo kotiin ja sitten leikitään koko porukalla.

Tässä välissä saan hetken aikaa koneella ja kirjoitan tähän asti postauksen valmiiksi.

21.30

Emma nukahtaa vihdoin. Mä oon aivan poikki. Ihana päivä, mutta taaperon vauhdissa pysyminen pistää väsyttämään. Tallustan suoraan sänkyyn, kirjoitan tän viimeisen kappaleen kännykällä. Sitten otan kirjan käteen ja nukahdan pian.

***

Taaperosirkus!

Voi että kuinka siistiä! Ensimmäinen harrastus Emmalle! Sellainen, josta hän oikeasti ihan silmin nähden nauttii! TAAPEROSIRKUS!! 😀

Päästiin Emman kanssa kokeilemaan taaperosirkusta jo tällä viikolla ”yksilövalmennuksessa”, koska ryhmän vetäjä on ystäväni. Ens viikon maanantaina starttaa sitten ihan oikeasti tämä meidän harrastus Espoon esittävän taiteen koulu ESKO:ssa.

Taaperosirkusta on tän kevään ajan aina maanantaisin klo 10. Tuo taaperoryhmä on jo täys, mutta vauvasirkukseen mahtuu vielä! Kannattaa tsekata tuolta ESKO:n sivuilta!

Me oltiin Tuukan kanssa puhuttu jo kesästä asti, että mennään Emman kanssa sitten ehdottomasti johonkin taapero + vanhempi -voimistelu/sirkus/temppuilukouluun. Koska Emma on energinen ja liikkuva lapsi, mietittiin jo silloin, että olis mahtava löytää sellainen harrastus, missä energiaa saisi käyttää.

Kun ystäväni Jenni kertoi, että hän aloittaa ESKO:ssa tammikuussa nyt myös Taaperosirkus -ryhmän, ilmoittauduin saman tien mukaan!

Emma oli niin riemuissaan, kun oli iso tila missä sai juosta, kiipeillä, tanssia ja vaikka mitä! Oli ihana nähdä miten innoissaan hän oli ja miten ylpeä, kun osasi tehdä juttuja – taputti aina itselleen! 😉

Tunnin aikana tehtiin temppurataa, harjoteltiin penkin päällä kävelyä (mikä osoittautui meillä ihan lemppariks), tanssittiin musiikin tahdissa, tehtiin voimaliikkeitä (missä äiti joutui voimailemaan) ja paljon muuta.

Tää harrastus on niin oikea just nyt! 🙂 On hauska nähdä maanantaina, kun koko ryhmä on koossa, että minkälaisia vipeltäjiä kaikki kymmenen taaperoa on. Ja minkälainen on meno ja meininki, kun kaikki taaperot puuhaa omiaan ja ravaa ympäriinsä, kiipeilee ja tanssii! Varmaan ihan super hauskaa!

Kato äiti, näin mä osaan! 😀

***

Maanantaita odotellessa! <3 <3 <3