Hopeavettä massuun ja silikonia pakaroihin!

Mun mielestä kauneusleikkaukset ja vaihtoehtoiset hoitomenetelmät on ihan ok. Tai ainakin osa niistä. 🙂 Mun mielestä on hienoa, että on olemassa erilaisia tapoja hoitaa itseään. On ihan ok, että on olemassa mahdollisuus suurentaa tai pienentää rintojaan.

En tuomitse heitä, ketkä haluaa tehdä jotain muutoksia ulkonäköönsä jos muutokset ovat edes jollain tapaa henkilön omalle terveydelle ok. En myöskään tuomitse jos joku haluaa kokeilla ennen antibioottien ottamista jotain luonnonmukaisempaa tapaa, jos se on omalle terveydelle ok. Tavallaan mun ei oo mitään syytä tai tarvetta tuomita yhtään kauneusleikkausta, eihän ne koske mun vartaloa tai mun terveyttä. Tai tuomita yhtään lääkkeetöntä tapausta, voinhan ite ottaa lääkettä purkista jos siltä tuntuu. Mutta on mun silti pakko sanoa muutama sana.

On oikeesti aika kamala lukea juttuja lehdistä, jossa naiset on käyneet jossain ulkomailla kauneusleikkauksissa ja aiheuttaneet itselleen hengenvaaran. Laittamalla silikonia peppuun ja sitten leikkausarvet tulehtuu ja silikoninpalat paistaa pyllystä läpi. Tai kun on poistatettu alimpia kylkiluita tai tehty jotain kamalia vatsan kavennusleikkauksia. Kun sitten niitä hengenvaarallisia jälkimaininkeja koitetaan Suomen sairaaloissa korjata, toivon näiden naisten miettivän oliko se suurempi peppu tai kapeampi vyötärö oikeasti tämän väärti.

Mulle on ihan sama jos joku vetää hopeavettä vaikka päivittäin turpaansa, mutta se on mun mielestä kamalaa jos sitä annetaan lapselle. Varsinkin pienelle, maidon sekaan tuttipulloon. On oikeasti aika kamalaa, että lapsille syötetään jotain sellaista ainetta, mistä ei oo tutkimuksia vielä tarpeeksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on varoittanut nauttimasta hopeavettä, koska liiallinen määrä hopeaa on elimistölle myrkyllistä.

Rokotuksista ollaan myös montaa mieltä, mutta mä oon sitä mieltä ettei vuosikymmeniä käytössä olleita rokotuksia kannata jättää ottamatta. Onhan se jo todistettu, että rokotusvastaisilla alueilla on tullut esimerkiksi tuhkarokkotapauksia takaisin. Suomessa ei oo kukaan vielä kuollut tuhkarokkoon nyt rokotusvastaisuuden noustua (ainakaan käsittääkseni), mutta mm. Ranskassa ja Italiassa on. Niin pieniä lapsia, kuin aikuisiakin.

Rokotuksia kohden on olemassa laumasuoja. Se tarkoittaa sitä, että kun riittävän suuri osa väestöstä on rokotettu, tauti ei pääse tarttumaan eteenpäin ja rokottamattomatkin ovat suojassa. Tuhkarokko leviää äärimmäisen herkästi ja laumasuoja alkaa rakoilla, jos alle 95 prosenttia ihmisistä on saanut rokotuksen. Suomessa rokotuskattavuudet on yleisesti ottaen parhaiden joukossa Euroopassa, mutta tuhkarokolta, sikotaudilta ja vihurirokolta suojaavan MPR-rokotteen kattavuus on monissa kaupungeissa pudonnut alle 95 prosentin rajan. Pietarsaaren seudun lisäksi näin on käynyt esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella.

Musta välillä tuntuu, että tietoa kaikenlaisista asioista pursuaa netissä ihan kaikkialla. Niin paljon, että porukka menee ihan sekaisin. Siis ihan tosi! Onko se pyöreä peppu tai kapea vyötärö oikeasti niin tärkeä, että on valmis riskeeraaman oman hyvinvointinsa ja terveytensä?

Mä en olis valmis riskeeraamaan mun lapsen terveyttä jättämällä jotain rokotteita antamatta. Toki on rokotteita, joiden tarpeellisuutta varmasti tuun miettimään. En mä itseänikään oo rokottanut influenssalta kuin kerran elämäni aikana. Mutta joka tapauksessa, kun kaikissa asioissa pysyis ihmisillä oikeasti se maalaisjärki mukana!! Se on ihan hullua, miten todellisuus niin monissa asioissa hämärtyy, kun johonkin asiaan lähdetään vaan täyttä päätä mukaan. Tutkimatta sen enempää tai vertailematta erilaisia tutkimustuloksia tai tiedonlähteitä.

Tiedän, että tää rokoteasia saa porukalla näppikset sauhuamaan. Mutta kun rokottamatta jättäminen vaikuttaa muihinkin kuin siihen omaan lapseen. Se on huolestuttavaa. Jos kyse on jostain sellaisesta asiasta, joka ei vaikuta kuin omaan terveyteen, niin tehköön kukin mitä lystää. Mutta voishan sitä oikeasti myös vähän miettiä, mikä on tarpeellista ja varsinkin mikä on turvallista.

***

Lepoviikko

Kirjoittelin teille edellisen postauksen kiitollisuudesta tervettä ja toimivaa kehoa kohden. Joku teistä lukijoista pyysi, että kertoisin miten hoidan sitä terveyttä itse. Tämä oli osuva kysymys, koska juuri tällä hetkellä vietän lepoviikkoa.

Screenshot_2016-03-02-15-45-24

Lepoviikot on tärkeitä ja niitä on varmasti vaikein pitää. Jos lepoviikkoja pitää esim. viiden viikon välein, ei yleensä ole kehossa sellaista oloa, että se kaipaisi nyt lepoa. Mutta lepoviikot onkin kehon palautumista varten. Sitä varten, että se keho ei menisi siihen kuntoon ettei se toimi.

Itse pidän lepoviikkoja vähän epäsäännöllisesti. Välillä pidän kevyempiä treeniviikkoja, että treenejä on vain kaksi viikon aikana. Mutta täysiä lepoviikkoja en muista tai malta pitää tarpeeksi usein. Siinä on petraamista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä viikolla olen siis keskittynyt vain itseni hoitamiseen. Kävin keskiviikkona jalkahoidossa Beauty Anniinassa, joka oli aivan super ihana kokemus. Siinä rentouduin puolitoista tuntia ja samalla jalkani saivat hoitoa. Btw.. Anniinalla on myynnissä ihanan tuoksuisia kahden suomalaisen miehen suunnittelemia Revontulij-tuoksukynttilöitä. Lähtipä yksi itsellenkin matkaan. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lepoviikoilla yritän pitää mielenikin rauhallisena ja tehdä mukavia asioita. Rakastan polttaa kynttilöitä kotona, niiden loiste rauhoittaa.

Uni on toinen tärkeä asia itselleni. Menen nukkumaan useimmiten jo klo 21. Niinpä! Olen mummo. 😀 Oma unirytmini on nukkua jostain n.klo kymmenestä seitsemään. Eli jopa yhdeksän tuntia. Tämä on varsinkin talvisin. Kesällä usein herään jo ennen seitsemää ja saatanpa jopa valvoa hieman pidempään. Mutta kahdeksan tuntia on itselleni usein se määrä, mitä tarvitsen unta.

On tärkeää välillä irrottautua siitä arjesta ja tehdä jotain muuta. Esimerkiksi kirjat ja elokuvat toimii itselläni hyvin. Kun katson jonkun hyvän elokuvan, en ajattele sen aikana mitään muuta. Kännykkä on äänettömällä ja naama alaspäin pöydälllä, en katsele mitä siellä tapahtuu. Kirjat saattavat napata mukaan vieläkin vahvemmin. Rakastan esimerkiksi trillereitä, kun kirja on niin jännittävä ettei sen lukemista voi lopettaa kesken. Kyllä siinä unohtuu hetkeksi kaikki muu.

Ystävien kanssa kahvittelut, lounaat, perheen kanssa tekeminen, koirat – ne kaikki ovat myös sitä irrottautumista. Ja lisäävät hyvinvointia.

dav

Vatsan hyvinvointi on myös ensisijaisen tärkeää. Koska oma masuni ei ole kaikkein helpoin tapaus, tarvii siihen kiinnittää huomiota ihan ekstrana. Jos syön monena päivänä peräkkäin jotain sellaista, mikä ei sovi vatsalleni – huomaan olon heti olevan kokonaisvaltaisesti huonompi ja väsyneempi. Herkkuhetkiä en myöskään voi pitää useasti, vaikka ne herkut suurinta himoani ovatkin.

Kehonhuolto on täkreä osa lepoviikkojen lisäksi. Pidempiä venyttelytreenejä teen pari kertaa viikossa. Sen lisäksi yritän ehtiä rullailemaan lihaksia kerran viikossa.

***

Liikunta, lepo, kehonhuolto, uni, irrottautuminen arjesta ja oikeanlainen ravinto. Ne ovat yksinkertaisuudessaaan omat avaimeni terveyden ylläpitämiseen. <3

Mukavaa viikonloppua!! 🙂

Lue myös tämä postaus: ”6 tärkeää asiaa terveydessä