Hupsista heijaa..

Reilut kolme viikkoa on nyt eletty siivosti. 😉 Mikä on fiilis nyt ja onko kaikki mennyt kuin oppikirjoissa?

Pari ekaa viikkoa meni helposti! Se on aina se kaikkein helpoin aika, innoissaan uusista tavotteista ja uusista (tai takaisin palaavista) rutiineista ravinnon ja liikunnan parissa. Motivaatio on ihan kympissä, hyvä fiilis, energinen olo ja kärrynpyörät vaan killuu silmissä. Pari viikkoa kuka vaan jaksaa tarkkailla vähän mitä pistää suuhunsa ja tehdä punnerruksia ja kyykkyjä vaikka klo 23 illalla. Mitäs sitten tapahtuu? Motivaation häntä laskee, ne herkut alkaa houkuttamaan ja sohvakin näyttää paljon pehmeämmältä kuin vielä eilen.

Mä sanoisin, että parin viikon kohdalla punnitaan se jaksaako/haluaako tätä oikeasti. Katkeeko se kamelin selkä vai onko olo niin hyvä ettei todellakaan ole lopettamassa. Mulla kävi tuo jälkimmäinen! Energinen olo oikein pursuaa ulos musta ja edelleen se ihana tunne vatsassa, joka ei oo kipeä eikä turvonnut. En kuitenkaan väitä, että herkut ei olis kiusotelleet tai etteikö joku treeni olis jäänyt tekemättä.

Herkut mulla on pysynyt siinä viikonloppumeiningissä. Pari ekaa viikkoa meni tosiaan sillä yhdellä herkkupäivällä per viikko. Mutta kolmannella viikolla mulla vähän lipes.. 😉 Olin perjantaina Flow:ssa juhlimassa ja mun piti pitää herkkupäivä lauantaina. No, ostin sitten karkkia vähän enemmän ja sitä jäi sunnuntaillekin. Sunnuntaina iltana päätin, että hitto ei mun elämä siihen kaadu jos mä syön nyt noi loput irttarit tuolta kuleksimasta. 😀 Ja söin! Ja ne maistu hyvältä!

Nyt kuitenkin taas maanantain tullen on herkut pysyneet visusti kaupassa, eikä niitä tee ees mieli. Se on jännä miten nopeasti sitä kuitenkin tottuu siihen, että kerran viikossa. Mun mielestä se on lohduttava tieto, että herkkuhimon iskiessä voi miettiä, että hei jo lauantaina saa ostaa taas karkkia. Mulle tekis tosi paljon tiukempaa sellainen totaalikieltäytyminen. Se, että tietäis ettei vaikka kahteen kuukauteen saa syödä mitään ”herkkua”. Se olis paha! Enkä mä edes näe syytä sellaiseen. Mun on paljon helpompi miettiä, että viikon välein saan herkutella.

Treenihommat mulla on jotenkin vähän hakusessa. Tai se säännöllisyys niihin. Oon kyllä käynyt joo treenaamassa, mutta kun mulla ei oo tällä hetkellä mitään kuntosalia jolla kävisin, niin on paljon vaikeampi lähteä ”vaan” ulos jotain hyppimään. 😀 Toki meillä on lähellä ihana lampi, jossa löytyy kuntoiluvälineet ja kuminauhan voi aina pakata mukaan. Kehonpainotreenejä oonkin nyt tehnyt eniten. Mutta se salitreeni mua kyllä houkuttais taas enempi. Vaikka kehonpainotreenillä saa hyvin kiinteytettyä kroppaa ja saa sitä ihanaa energiaa, mikä treenistä tulee, niin jos lihaksia haluaa kasvattaa, vois treenissä olla mukana painoharjoittelu. Nyt pitäis siis vaan löytää uus sali, jolla käydä! Joku johon ei olis matkaa 15km. 😀

Sillä lailla täällä on taas yksi viikko pistelty menemään! 😀 Mites siellä?

***

Maha litistyy, vai litistyykö?

Parisen viikkoa on nyt menty mun terveempi minä -projektia! 🙂 Ja voi vitsi, kun tuntuu hyvältä! Mä oon tehnyt muutamia huomioita, joita on tapahtunut tässä parin viikon aikana. Kerronpa niistä! 🙂

Energisempi olo! Mulla on kaikonnut se kamala ja uuvuttava väsymys. Mä tiedän, että iso syy siihen on sokerin vähentäminen ruokavaliosta. Sokeri monesti uuvuttaa ja tekee väsyneen olon. Sokerin vuoksi energiatasot vaihtelee niin nopeasti – ensin täysillä ylös ja sitten täysillä alas. Herkkupäivän oon pitänyt tälläkin viikolla, mutta söin karkkia vasta illalla. Näin se on toiminut parhaiten.

Littemäpi vatsa! Kyllä! On aivan ihana tunne, kun maha on pysynyt nyt hyvänä! Kertaakaan ei oo parin viikon aikana vatsa turvottanut tai ollut kipeänä! Niin ihanaa! Mä oon varma, että kun syön nyt mun vatsalle sopivia ruoka-aineita, on se myös syy tohon energisempään oloon. Kuten joku joskus on todennu: suolisto on ihmiset toiset aivot.

Hehkeämpi iho! Mä oon huomannut, että sokeri ja viljat turvottaa mun naamaa ja varsinkin se sokeri tekee näppyjä. Nyt onkin ollut ihanan raikkaan näköinen iho kasvoissa. Oon saanut myös ig:n directiin muutamiakin viestejä, että onpa sulla hehkeä ja kaunis iho! 😀

Treenit on maistunut! Nyt tän toisen viikon aikana oon treenannut enemmän kuin ekan viikon aikana. On ollut tosi hyvä boogie treenien suhteen ja ihan tosissaan tehny mieli treenaamaan. Me ollaan sovittu mun ystävien Hillan ja Lauran kanssa, että treenataan kerran kahdessa viikossa yhessä. Sen lisäksi mulla on salitreffit kerran viikossa ystäväni Inarin kanssa. Ja parin viikon päästä aloitetaan temppuilutreenitreffit kerran kahdessa viikossa ystävieni Jennin ja Merin kanssa. Mä oon huomannut, että mulle sopii ihan älyttömän hyvin tällä hetkellä nää sovitut treenitreffit! Ne motivoi ja pistää liikkeelle, näkee samalla ystäviä – eikä niitä tuu peruttua! 🙂

Ilo tehdä! Se sellainen ilo ja into tehdä itselleen hyvää, treenata ja syödä oikein – on palannut täysillä! Mulla oli pitkään kadoksissa treenimotivaatio, en tavallaan löytänyt ”syytä” miks oisin treenannut. Nyt kun oon liikkunut enemmän, on se into palannut sen myötä. Kun taas muista miten paljon energiaa se liikunta tuo päiviin ja lisää sellaista hyvää vireystilaa! 🙂 Liikunta pitääkin mun mielestä olla ilon tuoja! Ei pakkopullaa!

Treenin jälkeen hymyilyttää!

Mä kuvasin mun, Hillan ja Lauran porrastreenistä viiden liikkeen porrastreenivideon IG-tv:n puolelle. Jos haluut liikevinkkejä portaisiin, ni käy kattomassa video TÄSTÄ.
Mites teillä on sujunut treenien ja ruokahommien kanssa?

***

Iloista ja ihanaa torstaita! Pus!

 

 

Lue myös toivepostaus: Kahden päivän ruokapäiväkirja