Mitä tuo tulevaisuus?

Aloitin tammikuussa markkinointikoordinaattorin hommat Hyvinvointistudio Lupauksella. Tiesin jo silloin, että pesti on vain määräaikainen. Lähdin tosi mielelläni kevään ajaksi näihin pr-hommiin, koska markkinointi ja some kiinnostaa kokonaisuutena. Lupauksen palvelut myös on sellaisia, minkä eteen tein mielelläni töitä. Nyt määräaikainen pesti on tullut päätökseen.

Tällä hetkellä mulla ei oo oikeastaan mitään tietoa mitä tuun tekemään tulevaisuudessa. Se on ihan vapauttava tilanne. Tai ainakin yritän ajatella sen niin. 90% musta on jotenkin helpottunut siitä, että nyt mä oon vastuussa vain omista tekemisistäni ja siitä, että mulla ei oo varsinaisesti mitään pakollista koko kesänä. 10% musta on kuitenkin vähän huolissaan tuolla taustalla.

Mä en oo millään tapaa varma haluanko olla liikunta- ja hyvinvointialalla enää tulevaisuudessa. En myöskään oo varma siitä, haluaisinko opiskella vielä lisää tai ehkä jopa jonkun uuden ammatin? Tällä hetkellä mun ainoa työni on tää blogi. Se on aika ihana fiilis. Mutta mä en oo ikinä luottanut siihen, että blogi olis mun loppuelämäni työ. Mä tiedän, että jossain vaiheessa siinä tulee tapahtumaan jotain muutosta – en rehellisesti usko, että mun blogi on pystyssä enää 10 vuoden kuluttua.

Oon miettinyt tosi paljon myös sitä, että jos opiskelis jonkun ihan muun ammatin ja menis johonkin ”oikeisiin töihin”. 😉 Mutta kun mietin mun työhistoriaani, oon oikeasti henkisesti voinut parhaiten yrittäjyyteni aikana. Vaikka onkin ollut raskaita hetkiä ja talous ei oo aina niin turvattu yrittäjänä. Mutta silti. Oon miettinyt olisko joku sellainen ala, missä voisin toimia yrittäjänä, mutta kuitenkin ehkä jotain muuta kuin liikunta-ala.

Ihmisten hyvinvointi kiinnostaa mua, varsinkin henkinen sellainen. Mutta en tiiä haluanko olla enää liikunta-alalla töissä. Toisaalta eilen mun blogin lukijatapahtumassa eräs paikalla olleista sanoi juurikin sen syyn miksi haluaisin vielä jatkaa näitä töitä. Olla kertomassa hyvinvoinnista hyvällä mielellä ja rennolla asenteella, valmentamassa ihan niitä kaikkia ”tavallisia ihmisiä”. Mutta toisaalta tää hyvinvointiala on tosi kovaa bisnestä tällä hetkellä ja siinä bisneksessä on monilla tärkeämpää kassakoneen kilahtelu eikä ihmisten henkilökohtainen valmentaminen. Enkä sen takia oo varma haluanko olla enää tällä alalla.

Eilisessä lukijatapahtumassa oli ihana tunnelma.

Sen tiedän, että CitySurvivors jatkuu ja siinä oon mun mieheni tukena ja apuna niin paljon kun hän tarvii. Helsingin kilpailu käytiin 5.toukuuta ja se olikin isoin tähän asti! Ihan tosi hyvä fiilis siitä!! 9.kesäkuuta kisa käydään Rukalla ja sitten kilpailu on Helsingissä taas ensi keväänä.

Mutta mitä tän kaiken rinnalle? Vaiko mitään? Sen oon päättänyt, että nyt tulevan kesän aion ottaa rennosti ja kirjoittaa vaan blogia. Panostaa siihen ja antaa ajatusten juosta. Ehkä silloin tulee mieleen jotain mitä haluaisi tulevaisuuden tuoda tullessaan?

Silloin ennnen yrityksen perustamista ja liikunta-alalle lähtemistä mulla oli pari kuukautta kun en tehnyt mitään. Silloin syntyi ajatus MT Personal Trainingista, sekä tän blogin perustamisesta. Ehkä nytkin luova parin kuukauden tauko tuo tullessaan jotain super hyvää! <3

***

Ihanaa sunnuntaita!

Video: Juho Tirkkonen / Poseland Network

Uusi ammatti / vanha ammatti?

Minusta tulee isona hyvä iskelmälaulaja.
Sitten levyjä teen, kunnes naimisiin meen
jonkun juhannuksen aikana.

Minusta tulee isona paras tenniksen pelaaja.
Aina pyttyjä saan, niitä kaappiini paan,
voiton otan joka kerralla.

Minusta tulee isona joku semmonen karjakko,
joka lehmiä lellii ja niityllä kellii
ja tuo kukkia myös maljakkoon.
 

Minusta tulee isona ihan oikea lentäjä.
Halki ilmojen tien minä ihmiset vien
sinne, minne ne on vietävä.

Minusta tulee isona kiltti sairaanhoitaja.
Minä hoitelen vaan, kaikki terveeks saan,
olen heikommille voimana.

Minusta tulee isona oman kuormurin kuljettaja.
Ajan lastia vaan kuorma kukkurallaan,
kaikki tiet on minun tunnettava.

Minusta tulee isona oikein kuuluisa taiteilija.
Taulut kauniit mä luon, niitä näyttelyyn tuon,
sitten tulee joku ostaja.

Kaikista tulee isona jotain aivan varmasti.
Kyllä haaveilla saa, pannaan onnistumaan
oma unelmien ammatti.

Tuo viimeinen kappale tästä kaikille tutusta lastenlaulusta on niin ihana. Niinpä! Niinhän sen pitäisi mennä. Ehkä juuri sen vuoksi, tämä postaus on ollut minulla luonnoksissa jo keväästä saakka. Mikä on minun unelmien ammatti? Luulin jo löytäneeni sen.

Sitähän sanotaan, että jokaisella ihmisellä on jokin asia missä on tosi hyvä. Että jokainen on oikeasti hyvä jossain. Minä uskon niin ja uskon, että moni ihmisistä on hyvä monessakin asiassa. Ja sitten on niitä, jotka eivät ole vielä löytäneet sitä asiaa missä ovat hyviä – tai eivät ole osanneet tarkastella omia taitojaan.
Minulle esitettiin viime viikolla kysymys, joka liittyi työasioihin. Kysymys kuului:

Mikä on asia, jossa sinä olet Monna ihan paras ja mitä rakastat tehdä eniten? 

Hetken pohdittuani tiesin vastauksen. Rakastan sitä, että voin innostaa, motivoida, kannustaa ja tsempata ihmisiä. Rakastan sitä, että voin auttaa löytämään ihmisten omat vahvuudet ja uskomaan itseensä. Minun mielestäni on ihana nähdä ihmisissä onnistumisen tunteita ja ja sitä kuinka ylpeitä he ovat itsestään, vaikkeivat aina sitä ihan myönnäkään. 😉

Minun taitoni on saada ihmiset tuntemaan itsensä hyväksi. Se voi kuulostaa jonkun korviin ihan älyttömältä. Mutta tulin siihen tulokseen keskusteltuani ystäväni kanssa, että sitä ei ymmärrä kaikki. Eikä se haittaa. Joku ulkopuolinen voi ajatella sen olevan teeskentelyä tai epäaitoa toimintaa. Mutta ne, ketkä tuntevat minut, tietävät sen olevan täydestä sydämestä ja 100% aitoa. Viime viikolla minun ystäväni kysyi minulta miten suhtaudun muihin ihmisiin ja käyttäydyn vieraassa tai tutussa seurassa. Hetkeän pohdittuani vastasin, että haluan olla ihmisille hyvä. Haluan nähdä ihmisten ilon ja tykkään tehdä jokaisen olosta hyvän ja tykätyn.

Jos mietin jotain unelma-ammattia, sellaista mitä voisin tehdä jos vaan kaikki kliksahtaisi kuin saduissa. Ei vastaus olisi kuitenkaan ihan yksinkertainen juttu. Toisaalta unelma-ammattini olisi jonkinlainen ”hyväntahdon lähettiläs”. Voisin toimia jonkinlaisessa valmennusroolissa, motivoida ja kannustaa ihmisiä. Ehkä siis nimenomaan nykyinen työni. Toisaalta voisin auttaa ihmisiä löytämään omat unelmansa, taitonsa ja supervoimansa. Voisin toisaalta toimia myös jonkinlaisissa esimiestehtävissä, mutta en kuitenkaan missään ihan ns. normi työpaikassa. Ja sitten vielä tämän päälle minua kiinnostaa todella kovasti media, markkinointi ja some. Jokin työ niiden aiheiden parissa olisi älyttömän kiinnostavaa! Että vinkatkaa vaan, jos tiedätte avoinna olevia työpaikkoja.. 😉

***

En tiedä, tulevaisuus on aina avoin ja se saattaa tuoda eteen mitä vain! 🙂 Mutta jos tietää omat taidot ja vahvuudet, voi niitä ainakin yrittää hyödyntää omassa arjessa ja ehkä siinä työelämässäkin! 🙂 Vai mitä olette mieltä?