Yrittäjän työ vs. yrittäjän mammaloma

Eilen mulla oli kesätreeniryhmän viimeiset treenit. Syksyn treeniryhmän valmennukseen en enää lähde mukaan, koska mammaloma kolkuttelee pian ovella. Yksilöasiakkaita oon myös vähentänyt elo- ja syyskuulle. Mutta vielä muutama viikko töitä painetaan. Samaan aikaan on haikea olo siitä, että ihanat asiakkaat ja treeniryhmät jää tauolle. Ja samalla jo into piukassa odotan mammalomaa.

IMG_1424

Oon ollut todella iloinen siitä, että oon jaksanut tehdä tätä fyysistä työtä näin hyvin nyt raskausaikanakin. Lukuunottamatta muutamia kertoja, kun olen pahoinvoinnin vuoksi joutunut treenejä siirtämään. Paljon olen saanut energiaa asiakkaista ja treenihetkistä heidän kanssaan.

Se on jännä juttu, että kun lähden töihin saatan olla hieman väsynyt. Mutta kun näen asiakkaan tai treeniryhmän, väsymys kaikkoaa silmänräpäyksessä. Se on vähän samanlainen tunne kuin omasta treenistä tulee. Tai samanlainen tunne kuin hyvän ystävän näkemisestä tulee. Ja tämä tunne on siis ollut aina läsnä tässä pt:n työssäni. Ei vain nyt raskausaikana. Se on aika ihana juttu.

IMG_1422

Toki ihanastakin työstä tarvitsee välillä lomaa, mutta tähän työhön on ollut aina loman jälkeen ihana palata. Nyt tiedän jo, että yrittäjänä en pysty tai edes halua pitää mitään super pitkää mammalomaa. Tämän työn yksi huippupuolista on se, että voin hyvin mammalomalta tulla ja tehdä asiakkaan siellä toisen täällä. Tai vaikka käydä vetämässä treeniryhmän treenit kerran viikossa. Se tarkoittaa vain reilun tunnin poissaoloa vauvan luota kerrallaan.

Jos olisin ns. ”normaalissa” päivätyössä, en kiirehtisi mammalomalta takaisin töiden pariin. Koska en haluaisia laittaa alle vuoden ikäistä lasta päiväkotiin kahdeksaksi tunniksi. Eikä siinä ole mitään väärää, joku tekee niin ja se on juuri heidän tilanteessaan paras ratkaisu. Mutta nyt yrittäjänä toimiessa ei mammalomailu ole taloudellisesti mitään herkkua. Ja vaikka olisikin, on hienoa tietää, että voin palata töiden pariin vaikka jo alkuvuodesta jos kaikki sujuu hienosti. Koska kyllähän Tuukka vauvan kanssa pärjää pari tuntia kotona yksinkin. 🙂 Tai jos Tuukalla on juuri samaan aikaan asiakas, on meillä isovanhemmat rientämässä enemmän kuin mielellään Vauva Pursiaisen hoitoavuksi.

IMG_1397

Voi olla, että mieli muuttuu kun vauva tulee perheeseemme. Voi olla, että ei tee mieli lähteä vetämään edes sitä yhtä asiakasta. Ettei halua olla edes tuntia erossa pikkuisesta. Mutta silti suurempana todennäköisyytenä pidän sitä, että vuoden alussa tekee mieli jo päästä vetämään treenejä asiakkaille vaikka vain sen pari kertaa viikossa. Koska tuskinpa lakkaan töitäni rakastamasta, vaikka tulevaa vauvaa rakastankin. <3 😉

Kun tiedän kuinka paljon saan energiaa ja hyvää oloa treenien vetämisestä huipuille asiakkailleni, tiedän saavani siitä energiaa myös kotona vauvan kanssa olemiseen.
Eli sehän on silloin sellainen win-win-situation. 😉 Vähän sama kuin oma treeni. Äidit, jotka haluavat palata omien treenien pariin vauvan syntymän jälkeen, saavat usein niistä treeneistä niin paljon energiaa ja hyvää oloa, että vauva-arkikin sujuu vaivattomammin.

IMG_1423

Vaikka yrittäjyydessä onkin sellaisia juttuja, mitä toivoisi olevan paremmalla tolalla Suomessa – on siinä kuitenkin myös paljon plussapuolia. Mm. se, kun toimimme Tuukan kanssa molemmat yrittäjinä, on tulevassa vauva-arjessa varmasti paljon hetkiä, joissa olen tyytyväinen yrittäjäperheydestämme.

Tuukka meinaa pitää isyyslomaa sen kaksi viikkoa heti vauvan syntymän jälkeen. Silloin 24/7 molempien kädet ja tuki ja turva toisesta on enemmän kuin tarpeellista. Mutta sittenkin kun Tuukka palaa isyysloman jälkeen töihin, on hän täällä kotona – koska kotitoimisto. 😉 Toki hän käy arkipäivisin vetämässä useampia asiakkaita ja treeniryhmiä, mutta silti on myös erittäin ison osan päivästä täällä meidän kanssamme kotona. Se mahdollistaa moneen.

14074548_10154506010293856_1257153366_o

***

Tiedän paljon yrittäjänaisia, jotka ovat palanneet töihin vain pari kuukautta vauvan syntymän jälkeen. Sitä moni sitten hämmästelee kovaan ääneen. Mutta mielestäni sitä ei ole syytä kenenkään hämmästellä. Sehän on jokaisen oma valinta. Ja monesti yrittäjällä myös pieni pakko. Ne jotka eivät ole toimineet täyspäiväisenä yrittäjänä, eivät mielestäni voi tätä asiaa puida – koska heillä ei ole tietoa siitä mitä yrittäjyys käytännössä vaatii.

Yrittäjyys on monesti myös elämäntapa. Työ, jota tekee on myös harrastus ja rakas juttu. Yrittäjyys ja palkkatyö ovat täysin erilaisia juttuja. Koska olen monia vuosia molempia tehnyt, voin näin sanoa. 🙂 Monesti mietin, että pitäisikö palata esim. mammaloman jälkeen takaisin palkkatöihin. Mutta sitten kuitenkin muistan, miten tärkeä ja rakas tämä oma yrtitykseni on. Palkkatyössä on moni asia paremmin esimerkiksi taloudellisesti. Mutta yrittäjyydessä on muita plussia niin paljon, että on vaikea kuvitella enää palaavansa ainakaan kokopäiväisesti jonkun toisen palkkalistoille.

Vaikka pt:n työssäni tulen tuskin ikinä rikastumaan, saan silti joka päivä tuntea niin suurta kiitollisuutta ja ilon tunnetta siitä mitä teen. Tyytyväiset asiakkaat ja heidän kasvonsa, kun he ovat ylittäneet itsensä tai onnistuneet jossain. Tai epäonnistumisen jälkeen olemme yhdessä nousseet ylös ja taas löydetty se hyvän olon tie.

Niitä tunteita ja iloa haluan todellakin nähdä jatkossakin. Sitten kun vauva-arki siihen sopivan hetken antaa. <3

***

Treeniryhmän syyskausi starttaa 29.elokuuta! Vaikka minä en siellä nyt valmennakaan, löytyy huiput valmentajat syyskaudeltakin: Tuukka Pursiainen, Emmi Lehtomaa ja Inari Mölsä.

Lisätietoa -> www.tuukkapursiainen.com

Harjoitukset on joka ilta elokuusta- joulukuuhun, maanantaista – torstaihin klo: 18.00-19.00! Harjoituksissa on juoksua, kehonpainoharjoittelua, akrobatiaa, crosstrainingia, kehonhuoltoa ja paljon paljon muuta!

Valittavana on 3 erilaista treenipakettia ->

10 harjoitusta = 69€
20 harjoitusta = 99€
All in (sisältäen kaikki 56 harjoitusta) = 139€

treeniryhmä

Tässä pari blogikirjoitusta treeniryhmäläisiltä:

Uusi ja sporttisempi minä

Syntynyt onnistumaan

***

Ihanaa viikonloppua toivotellen,

Monna <3

Torstain touhuja

Torstaina mulla oli kello soimassa 06.50. Oltiin sovittu Emmin kanssa, että nähdään 08.30 Kampissa ja mennään yhdessä Biothermin tilaisuuteen Kauppatorin kupeeseen. Heräsin 5min ennen kuin herätyskello soi ja olo oli mukavan energinen.

Tuukka ja koirat jatkoivat vielä uniaan ja minä keittelin kahvia ja tein aamupalaa itselleni. Söin rauhakseltaan aamupalaa ja katselin olympialaisia. Vasta kun olin ollut hereillä jo melkein tunnin, kömpi Tuukka ja koirat makkarista ulos.

Aamupalan jälkeen laitoin itseni kuntoon ja pitkästä aikaa vähän ripsaria silmiin. Laitoin myös uudet mammahousut jalkaan, jotka löysin keskiviikkona alennusmyynneistä. Ne on nyt sitten kolmannet ihka oikeat mammahousut, jotka omistan. Ja kyllähän se on myönnettävä, että niissä on aika mukava olla kun ne on suunniteltu ihan tätä isoa masua varten.

IMG_1190

Varttia yli kahdeksan lähdin kohti Kamppia. Odottelin Emmiä Kampin ratikkapysäkillä ja naureskelin itsekseni, kun turisti kuvasi ratikkapysäkillä öriseviä denoja.
Kun Emmi tuli pysäkille hyppäsimme ratikkaan, jolla matkustimme Kauppatorille. Ratikassa minulle tarjottiin ensimmäistä kertaa istumapaikkaa ison mahani vuoksi. Ja sitä tarjosi vielä nuorehko mies. Olipa hyväkäytöksistä toimintaa. Jostain syystä kuitenkin kiitin ja kieltäydyin paikasta ja sitten kuumassa ratikassa seistessä tulikin vähän pahaolo. 😀 Emmi pelkäsi, että alan synnyttämään.

Olimme saaneet Emmin kanssa molemmat kutsut Biothermin tilaisuuteen Allas Sea Poolille ja päätimme tosiaan mennä yhdessä. Mielestäni on aina kiva käydä tällaisissa tilaisuuksissa ystävän kanssa. Ja tilaisuudessa oli yhtenä puhujana meidän ystävämme Nana. Toisena puhujana oli huippukokki Kari Aihinen. Ja heidän lisäkseen saimme kuulla Biothermin edustajilta lisää uutuuksista ja tuotteista. Tarjolla oli myös hyvää ja kaunista ruokaa.

Biotherm IMG_1145 IMG_1177

Tilaisuuden jälkeen hypättiin Emmin kanssa taas ratikkaan, minä suuntasin kotiin ja Emmi töihin. Kotiin tullessani Tuukka ehdotti lounasta läheisessä Aito-ravintolassa ja suuntasimmekin sitten sinne.

Aito

Lounaan jälkeen lähdettiin koko perheen voimin koirien kanssa ulos. Yritettiin etsiä koirapuisto, jossa ei ole muita koiria. Ja löydettiinkin Tunturikadun kupeessa oleva koirapuisto tyhjillään. Me tykätään välillä viedä koiria kaksistaan purkamaan energiaansa koirapuistoon. Mutta muutaman huonon koirapuistokokemuksen jälkeen (kerran minulta vieras koira puri sormen poikki) olemme vältelleet puistoja, jossa on muita koiria.

koirat

Koiralenkityksen jälkeen tulimme kotiin ja minä menin koirien kanssa pikku päikkäreille. <3 Rakastan nukkua päiväunia ja varsinkin raskausaikana niitä on oikeasti ihan tarvinnut. Mutta olen aina ollut sellainen hyvä nukkuja ja päikkäreiden ottaja.

Päikkärien jälkeen oli aika aukaista kone ja tehdä muutama tunti töitä sähköpostien ym. parissa. Samalla suunnittelin myös illan treeniryhmää varten tiukan treenin. 😉
Puoli kuuden maissa lähdin sitten kohti Hietsua ja treenejä.

Treeniryhmän treenien jälkeen olo oli taas kerran mielettömän hyvä. Olemme puhuneet Emmin ja Tuukan kanssa siitä, kunka paljon saamme energiaa ja hyvää fiilistä treeniryhmäläisistä. Se on oikeasti mielettömän antavaa, kun saa valmentaa ihmisiä joilla on kova into ja motivaatio tehdä.

IMG_1194-001 IMG_1198(1)-001 IMG_1201-001 IMG_1203-001

Kun sitten illalla tulin kotiin, huokasin kuitenkin helpotuksesta, sillä työviikko oli takana. Tällä viikolla olo on ollut vähän tukala ja huono, tiistaina jouduin perumaan kaikki päivän asiakkaat ja menot huonovointisuuden vuoksi. Väsymys on vähän yrittänyt ottaa valtaa ja olo heittelee taas enemmän. Siksi tieto vapaasta loppuviikosta (pe, la, su) tekee nyt erittäin hyvää. <3
Aion hyvällä omatunnolla vain makoilla ja ottaa iisisti.

Onko siellä paljon Flow-festareille menijöitä?

***

Ihanaa viikonloppua joka tapauksessa kaikille! <3