Emman yöt uudessa kodissa!

Meillä on ollut noin vuoden ikäisestä asti ihana tilanne öisin; Emma nukkuu n.12h yössä putkeen. Toki on öitä silloin tällöin, kun pieni herää keskellä yötä (ehkä painajaiseen?) ja ei sitten nukahdakaan itsekseen, vaan haluaa äitin tai isän viereen hetkeksi. (joskus puoleksitoista tunniksi tai lattialle pinnasängyn viereen nukkumaan..en myönnä 😉 )

 Matto TÄÄLTÄ.

Ennen muuttoa olin kuullut ”huhuja”, että lapsen unirytmi tai unenlaatu saattaa heiketä muuton jälkeen hetkeksi. Ensimmäinen viikko meni kuin unelma! 🙂 Emma nukahti n.klo 19-19.30 ja heräsi n.klo 07. Mutta nyt viime viikolla alkoikin uni mennä vähän sekavaksi.

Emma on nukahtanut viimeisen viikon ajan illasta riippuen klo 19-22 välillä. Muutamana yönä uni on maistunut putkeen sen 12h. Mutta myös useana yönä on Emma herännyt n.klo 02-03 välillä, eikä uni oo tullut takaisin ellei äiti tai iskä istu vieressä. Yhtenä yönä siinä vieressä istuttuani 1,5h otin Emman jopa meiän väliin nukkumaan. Noh, se ei ollut ehkä mikään paras ratkaisu! 😀 Sehän oli Emman mielestä vaan hauskaa, onneksi nukahdettiin koko perhe vielä aamuyön tunteina hetkeksi.

Nyt alkaa taas silmänaluset tummumaan ja väsymys painamaan. Juuri kun oltiin totuttu jo siihen, että öisin saa nukkua koko perhe. En tiedä mistä tää johtuu. Onko se oikeasti uuden kodin tuoma jonkinlainen pelko öisin kun herää? Vai onko se flunssa, joka pienellä on ollut nyt vajaan viikon? Hampaita ei (luojan kiitos) juuri tällä hetkellä oo tulossa ja kävely kuin juoksukin sujuu jo kuin vanhalta tekijältä. 😉

Emmalla alkaa päiväkoti (3 päivää viikossa) tosiaan parin viikon päästä ja mua jo nyt vähän jännittää, että muuttuuko yöt vielä tästä levottomammiksi uuden tilanteen edessä..?!

Tosin viime yönä Emma nukkuu taas kuin enkeli klo 19.30-06.30. ❤

Miten teillä taaperot nukkuu? Vinkkejä, kokemuksia, anything?! 😉 😀

Ainiin; Ihanaa ystävänpäivää kaikille!! ❤❤❤

***

 

Polar M430 – Kello tarpeeseen?

* Postauksen kellot sponsoroitu: Polar Suomi

Me saatiin Tuukan kanssa muutama viikko sitten Polarin M430 sykekellot testiin. Tätä mallia kutsutaan juoksukelloksi, mutta se on myös paljon muuta! Varsinkin mulle, joka ei juokse. 😉 Innostuin tästä kellosta niin, että haluan jakaa teillekin innon! 😀

Ollaan käytetty kelloja joka päivä ja joka ikinen yö. Niihin jää nimittäin koukkuun! Ajattelin nyt kertoa teille omat suositukseni kellosta.

Syke ranteesta

Ihan ensin on hehkutettava sykkeen mittaustapaa. Kello nimittäin mittaa sykkeen ranteesta! Kellon mukana tulee myös sykevyö, jota kannattaa käyttää HIIT-tyylisissä treeneissä, joissa sykkeen vaihtelut on nopeita ja suuria. Mutta päivittäisessä ns. arkikäytössä kello mittaa sykkeen ranteesta luotettavasti. Samoin esim. salitreenissä, kävelylenkillä ja muissa liikuntamuodoissa, joissa syke nousee tasaisesti. Itselleni tämä on ollut huippu juttu, koska en todellakaan aina muista ottaa sykevyötä mukaan jos lähden vaunulenkille tai vaikkapa sinne salille.

Aktiivisuusmittari

Tämä on koukuttava osuus! Kello mittaa päivittäistä aktiivisuuttasi. Kelloon laitetaan sen käyttöönotossa omat tiedot; mm. paino, sukupuoli, oma aktiivisuustaso treeni x krt / vko jne.. Se myös mittaa leposykkeesi. Näiden tietojen mukaan kello laskee aktiivisuutta päivän aikana. Se laskee askeleet ja syketasot, kuinka raskasta arkiaktiivisuutta teet päivän aikana jne. Ihan huikea!

Monesti oma aktiivisuustaso on yllättänyt, ihan sellaisina päivinä kun vain tallaa Emman perässä ja käy kaupassa jne, on aktiivisuus helposti yli 100% ja askeleet yli 15 000. Fuerteventurassa askeleet heilui joka päivä siellä 25 000 – 30 000 välissä ja muutamana päivänä jopa yli!

On ollut myös tosi hauska vähän vertailla Tuukan kanssa meidän päiviä. Mun päivissä aktiivisuustaso nousee helpommin isommaksi kuin Tuukan, ihan jo sen vuoksi, että Tuukalla on parempi kestävyystaso.

Unen seuranta

Tähän myös jää koukkuun! 😀 Kello mittaa unen laadun, keston ja keskeytykset. Tämä on ollut ihan super mielenkiintoinen! Esimerkiksi viime yöstä kello sanoo näin: Uniaika 7h 2min, varsinainen uni 6h 34min. Nukuit melko hyvin, valvoit kuitenkin pitkiä aikoja ja unesi keskeytyi monta kertaa. Tämä yö oli sellainen, kun kävin antamassa Emmalle tuttia pariin otteeseen ja rauhottelin häntä aina hetken aikaa. Eli hyvin ”normaali” yö. Kello antaa myös ns. pisteet yölle, vaikka 2,7 / 5. Hassua on se, että niinä öinä kun nukun korvatulpat päässä ja Tuukka käy laittamassa Emmalle tuttia, on silti niitä katkoja unessa.

Itse en oo käyttänyt vielä kertaakaan sykevyötä, koska kaikki info on tullut ranteesta! Myös treenissä syke on tullut mukana sen noustessa ja laskiessa.

Me aina Tuukan kanssa tosiaan iltaisin vertaillaan, että kummalla oli enemmän askelia ja kumman aktiivisuustaso oli isompi. 😀 Se on hauska yhteinen juttu! Myös kaloriseuranta on hyvä, näkee oikeasti miten paljon sitä pitää muistaa syödä päivän aikana!

Tykkään tosi paljon myös Polarin helposta käytöstä. Mun mielestäni se on helpompi käyttää kuin moni muu sykekello. Jotenkin yksinkertainen ja selkeä! 🙂

***

Että jos hyvää joululahjaideaa itselle tai kumppanille kaipaa, niin tästä yksi sellainen! <3