Polar M430 – Kello tarpeeseen?

* Postauksen kellot sponsoroitu: Polar Suomi

Me saatiin Tuukan kanssa muutama viikko sitten Polarin M430 sykekellot testiin. Tätä mallia kutsutaan juoksukelloksi, mutta se on myös paljon muuta! Varsinkin mulle, joka ei juokse. 😉 Innostuin tästä kellosta niin, että haluan jakaa teillekin innon! 😀

Ollaan käytetty kelloja joka päivä ja joka ikinen yö. Niihin jää nimittäin koukkuun! Ajattelin nyt kertoa teille omat suositukseni kellosta.

Syke ranteesta

Ihan ensin on hehkutettava sykkeen mittaustapaa. Kello nimittäin mittaa sykkeen ranteesta! Kellon mukana tulee myös sykevyö, jota kannattaa käyttää HIIT-tyylisissä treeneissä, joissa sykkeen vaihtelut on nopeita ja suuria. Mutta päivittäisessä ns. arkikäytössä kello mittaa sykkeen ranteesta luotettavasti. Samoin esim. salitreenissä, kävelylenkillä ja muissa liikuntamuodoissa, joissa syke nousee tasaisesti. Itselleni tämä on ollut huippu juttu, koska en todellakaan aina muista ottaa sykevyötä mukaan jos lähden vaunulenkille tai vaikkapa sinne salille.

Aktiivisuusmittari

Tämä on koukuttava osuus! Kello mittaa päivittäistä aktiivisuuttasi. Kelloon laitetaan sen käyttöönotossa omat tiedot; mm. paino, sukupuoli, oma aktiivisuustaso treeni x krt / vko jne.. Se myös mittaa leposykkeesi. Näiden tietojen mukaan kello laskee aktiivisuutta päivän aikana. Se laskee askeleet ja syketasot, kuinka raskasta arkiaktiivisuutta teet päivän aikana jne. Ihan huikea!

Monesti oma aktiivisuustaso on yllättänyt, ihan sellaisina päivinä kun vain tallaa Emman perässä ja käy kaupassa jne, on aktiivisuus helposti yli 100% ja askeleet yli 15 000. Fuerteventurassa askeleet heilui joka päivä siellä 25 000 – 30 000 välissä ja muutamana päivänä jopa yli!

On ollut myös tosi hauska vähän vertailla Tuukan kanssa meidän päiviä. Mun päivissä aktiivisuustaso nousee helpommin isommaksi kuin Tuukan, ihan jo sen vuoksi, että Tuukalla on parempi kestävyystaso.

Unen seuranta

Tähän myös jää koukkuun! 😀 Kello mittaa unen laadun, keston ja keskeytykset. Tämä on ollut ihan super mielenkiintoinen! Esimerkiksi viime yöstä kello sanoo näin: Uniaika 7h 2min, varsinainen uni 6h 34min. Nukuit melko hyvin, valvoit kuitenkin pitkiä aikoja ja unesi keskeytyi monta kertaa. Tämä yö oli sellainen, kun kävin antamassa Emmalle tuttia pariin otteeseen ja rauhottelin häntä aina hetken aikaa. Eli hyvin ”normaali” yö. Kello antaa myös ns. pisteet yölle, vaikka 2,7 / 5. Hassua on se, että niinä öinä kun nukun korvatulpat päässä ja Tuukka käy laittamassa Emmalle tuttia, on silti niitä katkoja unessa.

Itse en oo käyttänyt vielä kertaakaan sykevyötä, koska kaikki info on tullut ranteesta! Myös treenissä syke on tullut mukana sen noustessa ja laskiessa.

Me aina Tuukan kanssa tosiaan iltaisin vertaillaan, että kummalla oli enemmän askelia ja kumman aktiivisuustaso oli isompi. 😀 Se on hauska yhteinen juttu! Myös kaloriseuranta on hyvä, näkee oikeasti miten paljon sitä pitää muistaa syödä päivän aikana!

Tykkään tosi paljon myös Polarin helposta käytöstä. Mun mielestäni se on helpompi käyttää kuin moni muu sykekello. Jotenkin yksinkertainen ja selkeä! 🙂

***

Että jos hyvää joululahjaideaa itselle tai kumppanille kaipaa, niin tästä yksi sellainen! <3

 

 

 

Nää yöt ei anna armoo..

*Sisältää mainoslinkkejä

Tuukka kysyi minulta yksi päivä, että jos saisit päättää jonkun yhden asian, minkä saisit taikaiskusta takaisin, niin mikä se olisi. Siis jonkun sellaisen asian, joka oli ennen Emmaa.. 😉 Tuukka antoi esimerkiksi mm. treenaamisen, kropan ennen raskautta, katkeamattomat yöunet jne.. Minun ei tarvinnut miettiä kokonaista sekuntiakaan vastausta: Katkeamattomat yöunet!

Uni on ollut minulle aina todella tärkeä asia. Olen aina nukkunut todella hyvin, nukahtanut helposti ja rakastanut pitkiä yöunia. Suurin osa pienten lasten vanhemmista kuitenkin tietää, että pitkät yöunet, katkeamattomat sellaiset, on hetken aikaa vain unelmaa.. 😉 Toki on lapsia, jotka jo ihan pikkuvauvasta lähtien nukkuu kahdeksan tuntia yössä heräämättä. Mutta suurin osa pienistä vauvoista sinne taaperoikään asti nukkuu vähän niin ja näin. 😀

Niin meillä ainakin. Emmalla on yöt olleet vaihtelevia ihan syntymästä lähtien. Alkuun tietysti haettiin kaikenlaista rytmiä ja totuteltiin uuteen elämään. <3 Parin kuukauden iässä Emmalla alkoi selkeästi olla jo yön ja päivän erottaminen jollain tapaa ymmärryksessä.

Noin kuukausi sitten, Emman ollessa vajaa viisikuukautinen, alkoi oikeastaan säännöllinen rytmi löytymään öihin. Hän nukahti aina n.klo 20 aikoihin ja heräsi klo 06-07. Heräsi yön aikana 2 tai kolme kertaa syömään ja sitten takaisin unta palloon. Ihan viimeiset pari viikkoa (ennen puolen vuoden hulinoita ja hälinöitä) hän heräsi enää kaksi kertaa yössä. Ensimmäinen herääminen oli vasta klo 02-03 välillä ja toinen joskus siinä viiden tietämissä.

Nyt kuitenkin puolen vuoden tietämillä hänellä alkoi yöheräilyt lisääntyä ja se nukkumaanmeno vaikeutua, kuten kirjoitin täällä. En tiennyt, että myös puolen vuoden iässä vauvalla tulee tiheän imun kausi, vauva alkaa kokemaan eroahdistusta vanhemmistaan ja sitten vielä se kaiken uuden oppiminen tekee öistä hetkellisesti levottomampia taas hetkeksi. Kuuden kuukauden iässä vauva ymmärtää, että ei ole äidin kanssa sama henkilö ja alkaa kokemaan eroahdistusta varsinkin iltaisin, kun pitäisi yksin nukahtaa omaan sänkyyn.

Olen myös kuullut ystäviltäni, että sitten kun opitaan seisomaan ja kävelemään, yöt saattavat muuttua vieläkin levottomammiksi. 😀 Kun ei pikkutyypit malta nukkua, vaan haluavat päästä toteuttamaan kaiken uuden oppimansa.

Ja sitten kun erehtyy lukemaan, että puolen vuoden iässä olisi hyvä jättää jo yösyötöt kokonaan pois ja vauvan pitäisi opetella nukahtamaan yksinään… Jaa-a!! Ei kyllä minusta vielä ainakaan näihin ratkaisuihin ole. Kyllä meidän pienellä tytöllä on vielä nälkä ainakin sen kerran yössä. En myöskään halua, että hän joutuisi yksinään itkemään eroahdistuksissaan pimeässä makuuhuoneessa ja sitten nukahtamaan itkuunsa. 🙁 Olen sitten nynny äiti tai en, haluan että pienemme tuntee olonsa turvalliseksi ja saa nukahtaa äitin tai isän paijaukseen. Ainakin nyt vielä hetken aikaa.

***

Vila-tyynyliinat (vaalea roosa)

Vila-tyynyliinat (vaaleanvihreä)

Dani-pussilakanasetti (nyt alessa -30%)

Vila-aluslakana (muotoonommeltu)

***

Aurinkoista ja ihanaa lauantaita kaikille sinne! <3 Kertokaa ihmeessä omia yökokemuksia!