Reilu viikko muuttoon!

Ens viikon sunnuntaina me herätään ensimmäistä kertaa uudesta kodista! MÄ OOTAN NIIN FIILIKSISSÄ!!!

Toki vielä on koti lähes kokonaan pakkaamatta, viistoista laatikkoa ollaan pakattu ja pari hyllyä purettu osiin. Arkisin ei ehdi tekemään pakkaamisen suhteen mitään. Joten tuleva viikonloppu pistetään hösseliksi ja pakataan kaikki mahdollinen. Ens viikolle jätetään kaappeihin vaan muutama vaatekerta, muutamat ruokailuvälineet ja hygieniatarvikkeet.

Kuva: Jollyroom

Mikä sitten oikein on siellä uudessa kodissa parempaa?

Hiljaisuus! Nyt vuosi Mannerheimintien varrella asumista on näyttänyt sen, että meille ei sovi näin vilkkaan kadun varrella asuminen. Hälytysajoneuvojen äänestä on tullut ihan iso piru, vaikka kuinka tiedänkin siellä olevan aina hätä kyseessä pillien soidessa. Kun niitä menee kolmesta viiteen kertaa tunnissa ikkunamme alta, on stressitasot aina potenssiin 110 siinä hetkessä (varsinkin Emman päikkäriaikaan).

Tila! Neljä huonetta ja keittiö, kaksi varastoa (ulko- ja sisä), iso terassi, sauna! Paljon kaappeja ja säilytystilaa. Avara olohuone (mikä tosin myös nykyisessä kodissa). Emmalle oma huone ja työhuone erikseen. 🙂

Astianpesukone! Ihan super mahtavaa! Ajatelkaa, että sellainen asia, joka löytyy monesta kodista – ei tuu usein varmaan mietityksi miten ihana kapistus sekin on! Nyt kun se on puuttunut vuoden päivät, sitä kaipaa niin paljon, että kävin jo ostamassa astianpesukonetabletteja!

Ei hissiä! Suoraan pihalta kotiovelle. Kun kahden koiran, yhden miehen, yhden taaperon ja kauppakassien kanssa änkee monta kertaa päivässä maailman pienimpään hissiin, missä on sellainen vanhanaikainen sivusta aukityönnettävä ovi – on suuri helpotus kun pääseekin suoraan kotiin ulkoa tullesta.

Sauna! Mä aion niin lämmittää saunan heti sunnuntaina ekan kerran!

Makuuhuoneet ylhäällä keittiö ja olkkari alhaalla! Saa rauhassa keittää kahvit ja katsoa vaikka vähän telkkaria, kun Emma nukkuu. Ei tarvi enää vain hiipiä ja kuiskailla. 😀

Iso pesuhuone / kylpyhuone JA kaksi vessaa! Saunan yhteydessä oleva kylpyhuone on tilava! Sinne mahtuu jopa pyykinkuivausteline! 😉 Yläkerran kylpyhuoneen lisäksi myös alakerrasta löytyy vessa!

Keittiönpöytä! Ihan oikea ruokapöytä, jonka ääressä voi syödä yhdessä koko perhe.

Näkyvyys keittiöstä olohuoneeseen! Tää on niin kätevä juttu energisen taaperon kanssa! Kun viimeiset kuukaudet on joutunut minuutin (tai puolen minuutin) välein hyppäämään keittiön ovelta tarkastamaan, että olkkarissa kaikki kunnossa – on ihana, että tulevaisuudessa voi esim. pistää kahvin tippumaan ilman stressitasojen nousua. 😀

Emman huone! JONKA OON YKSIN SAANUT SISUSTAA!! 😉 <3

***

Nää on vaan muutama mieleen tullut asia! Mä sanon melkein päivittäin Tuukalle, että ”tietkö muuten mikä on myös kiva sitten siellä uudessa kodissa..?” 😀 Jeee!! Enää reilu viikko ja sitten me ollaan siellä omassa kodissa.

Meistä tulee espoolaisia!!

Hahaa!! Vitsi miten siistiä! Nyt on paperit allekirjoitettuna ja tammikuun lopussa muutetaan uuteen asuntoon! Rivitalo eteläisessä Espoossa – 4huonetta + keittiö + sauna. En kestä!! 😀

Nyt se on sitten tosiaankin varmistunut! Ihan hassua ja kutkuttavaa!! Olen koko ikäni asunut Helsingissä ja olenkin paljasjalkainen helsinkiläinen kolmannessa polvessa. 🙂 Mutta nyt meistä tulee espoolaisia! Ihan kuin sillä nyt olisi jotain väliä, mutta silti se tuntuu kuitenkin ihan isolta asialta.

Mahtavinta tässä on se, että saamme ison kodin. Kodin, jossa on sauna, oma terassi, työhuone, Emman huone, meidän makkari, olohuone ja keittiö. Valoisa koti rauhallisella alueella. Vitsit sentään!! Vaikka odotankin joulua, niin ehkä silti voisin tänä vuonna toivoa josko olisikin jo ensi vuosi! 😉

Meitä ei haittaa, että uusi kotimme on paljon kauempana Helsingin keskustasta kuin olemme ikinä kumpikaan asuneet. Sieltä kulkee juna ja ehkä vielä joskus aika lähelle tulee metrokin. Niin ja onhan meillä edelleen auto ja bussikin menee ihan meidän talon vierestä.

Ajattelen niin, että kulkeehan ihmiset Helsinkiin töihin Vihdistä ja Porvoosta ja Lahdestakin asti. 😉 Meillä työmatkaan menee julkisilla puoli tuntia ja omalla autolla saman verran, paitsi ruuhka-aikana voi Länsiväylä vähän tökkiä. Onneksi meidän ei ole pakko kulkea päivittäin ruuhka-aikaan.

Meillä tulee olemaan luonto lähellä, hyvät ulkoilumaastot koirien kanssa. Päiväkoti löytyy myös läheltä. Emman olisi tarkoitus aloittaa päiväkoti sitten ensi keväänä, jos hyvin käy – alkukeväästä. Vaikka se kyllä meitä äitiä ja iskää vähän jo jännittääkin. Siis se, että pikkuinen mene ihan yksinään päiväkotiin. 😀

Odotan kyllä niin älyttömän paljon muuttoa ja sitä, että pääsemme asettumaan meidän uuteen kotiin. Mulla on vahva tunne siitä, että tämä koti tulee olemaan meille ”the” koti.

 

 

 

Lue myös: Suuri suositus: Fuerteventura