Vaatetus raskausaikana

Toivepostaus

”Ootko koko raskausajan pärjänny omilla kaapista löytyvillä vaatteilla? Miten vaatekoko on muuttunut? Mitkä on miellyttävimmät vaatteet päällä? Entä ootko miettiny hommaatko imetyspaitoja/liivejä vai voisko ihan treenipaidoilla/liiveillä pärjätä?”

Hyvin pitkälle olen pärjännyt vaatteilla, joita jo kaapista löytyy. Olen ostanut itse asiassa vain kahdet varsinaiset ”raskausvaatteet” – yhdet normaalit mustat äitiysleggingsit H&M:stä ja yhden kesämekon äitiysosastolta myöskin H&M:stä. Näiden lisäksi 2XU:lta sain lahjaksi äitiystrikoot, jotka on olleet erittäin hyvät.

raskausaika
Sama toppi ja samat housut 🙂

Mutta pääosin olen mennyt omilla vanhoilla vaatteillani. Varsinkin treenivaatteiden kanssa on pärjännyt tosi hyvin, trikoo kun venyy. 😉 Toki on joitain treenivaatteita, varsinkin alaosia, jotka kiristää inhottavasti vatsan kohdalta ja nämä onkin jääneet kaappiin odottelemaan.

Samat housut
Samat housut

Jotenkin on tuntunut siltä, että ei halua ”tuhlata” rahaa mammavaatteisiin, jotka käyvät vain tietyn aikaa. Siksi olen päätynyt käyttämään niitä vanhoja omia vaatteita, jotka vielä päälle mahtuvat. Mutta on toki vaatekokoko muuttunut.

Rintaliivit jäi pieneksi aika pian jo raskauden alussa. Olenkin saanut Shock Absorberilta erittäin hyviä ja tukevia liivejä käyttöön, koska kuppikoko on kasvanut jo pariinkin kertaan. Samoin housukoko on suurentunut. Mitkään vanhat farkut eivät mene tällä hetkellä jalkaan, eikä mennyt enää raskauden alussakaan. Veikkaisin, että nyt housukoko on jotain 40:n luokkaa. En ole kokeillut. 😀

IMG_0474
2XU:n äitiystrikoot vs 2XU:n normitrikoot

Tällä hetkellä miellyttävimmiltä päällä tuntuu löysähköt vaatteet. Tai ainakin sellaiset, joissa ei saumat paina vatsaa. Housujen pitää olla joko tosi löysät vyötärönauhalta tai sitten sellaiset, että ne saa vedettyä vatsan päälle. Jos vähänkin housun vyötärökaistale painaa alavatsaan, se tuntuu todella tukalalta. Maximekkoja olen nyt kesällä tykännyt käyttää tosi paljon.

Nyt kun on näitä tosi kuumia päiviä, on ollut hankalinta löytää vaatetta niskaan. Sillä ihan koko ajan hiki. Oikeastaan tekisi mieli kekkuloida alasti ja mennä viileään suihkuun koko ajan. Unelmoin tuossa myös eilen, että jos nyt olisi mökillä ja siellä olisi palju – olisin siellä ihan koko ajan.

biancaneve
Samat Biancaneven housut

Imetyspaidoista en ole vielä oikein ottanut selvää. Luulen jopa, että niitä en välttämättä osta. Avonaista toppia vaan päälle! 😉 Mutta imetysliivit/liivejä kyllä meinaan hankkia. Olen kuullut, että Shock Absorberin Zip-mallia käytetään myös imetysliivinä ja sellaiset minulta löytyy. Joten niitä toki meinaan kokeilla. Mutta ihan varsinaisia imetysliivejäkin meinaan tässä joku päivä mennä sovittelemaan.

Kyllä nyt on sellainen olo kropassa, että haluaa pitää vain mukavia vaatteita päällä. Ja varmasti myös synnytyksen jälkeen on sellainen olo. Joten sopivia liivejä ja venyviä tai löysiä vaatteita on tärkeä olla kaapissa. Mitään mikä puristaa tai kiristää ei tee mieli laittaa päälle.

Samat housut
Samat housut

Kävin tänään neuvolassa ja minulta otettiin ensimmäistä kertaa sf-mitta, joka oli normaali. Myös sydänäänet taas kuunneltiin ja höpöteltiin niitä näitä. Paino on kertynyt pompsauksittain, ei ihan tasaisesti per viikko. Joskus viikon 20 tienoilla oli yksi isompi pompsaus ja nyt on tullut toinen. Ja iloisesti täällä mennäänkin jo 8-alkuisissa lukemissa nyt. 😀

Mutta koska kaikki lukemat ja arvot on normaaleja ja hyviä, ei neuvolantäti sanonut painonnoususta mitään. Eilen puhuin äitini kanssa painonnoususta raskausaikana ja hän kertoi, että oli todella iso minua odottaessaan. Ja varsinkin parin viimeisen kuukauden aikana kroppa paisui. Joten luultavasti samoilla meinigeillä täällä tullaan perässä.
Äidilläni oli jäänyt suurin osa painosta jo synnärille, mutta se miten käy minun osalta on vielä arvoitus. 😉

Sama toppi ja samanmalliset + merkkiset housut
Sama toppi ja samanmalliset + merkkiset housut

***

Tällaisia vaatetusjuttuja tällä kertaa. 🙂 Onko siellä lukijoissa mammat ostaneet paljon äitiysvaatteita vai onko sielläkin menty pääosin vanhoilla jo kaapista löytyvillä?

Ihanaa helteistä tiistaipäivää! <3 Minä taidan painua kylmään suihkuun! 😉

Treenatun vartalon trendit

Mä toivoisin vinkkejä urheilullisen vartalon pukeutumiseen. Miten pukeutua, ettei näytä skrodelta. Housuja on aika vaikea löytää, kun reidet on treenatut ja vyötärö kaponen. En osaa pukea yläosaakaan, tuntuu että leveät hartiat ei mahdu mihinkään kivaan vaatteeseen…

Tästä on jo aikaa kun sain lukijaltani tällaisen toivepostaus-idean. Nyt vihdoin ajattelin tämän toteuttaa ja teille laittaa muutamia kuvia ja asusettejä näytille.
Kaikki vaatteet on kuvauslainoja ja ne olen hakenut Cubukselta. Tykkään heidän uudesta mallistostaan paljon ja sieltä löytyy laaja valikoima vapaa-ajan vaatteita. Myös treenivaatteita hain kuvauslainaan, mutta niistä tulee postaus myöhemmin tällä viikolla.

MIA ONESIE 27,95€ NEULETAKKI 29,95€ NEULETOSSUT 14,95€
YÖPAITA ”ONESIE” 27,95€
NEULETAKKI 29,95€
NEULETOSSUT 14,95€

Vaikka tämä yöasu ei olekaan varsinaisesti mikään ”päivän asu”, se oli niin ihana etten voinut olla lainaamatta sitä. Ja tämän varmasti myös hankin omaan yöpukurepertuaariini. 🙂
Pitkät neuletakit on taas syksyllä kova juttu ja niihin tekee mieli kääriytyä niin sisällä kuin ulkonakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse en hirveästi seuraa muotia. En tiedä tarkalleen mikä on milloinkin muodissa, vaan katselen kaupoissa niitä tuotteita mitkä miellyttää omaa silmääni joko värin tai mallin puolesta. Toki joudun miettimään isoilla reisilläni ja naisellisilla muodoillani monesti mitä voin päälle laittaa, että vaate korostaisi juuri niitä hyviä puolia ja näyttäisi juuri sopivalta minulle.

PAITA 19,95€ HAME 19,95€ PIPO 9,95€
PAITA 19,95€
HAME 19,95€
PIPO 9,95€

Suosin korkeita vyötäröitä ja napapaitoja, eli ”crop toppeja”. Usein treenatuilla naisilla on vyötärö ihan mukavan kapeahko, mutta pepussa ja reisissä riittää tavaraa. Tällöin matalavyötäröiset housut ei useinkaan istu niin hyvin. Tai sitten ainakin se ”rekkamiehen hymy” näkyy helposti jos vähänkään kyykistyy. 😉

Crop top myös korostaa kivasti vyötäröä, eikä yhdistettynä korkeavyötäröiseen hameeseen tai housuihin ole tökerön näköinen napapaita.

PAITA 24,95€ TEKONAHKAHOUSUT 32,95€
PAITA 24,95€
TEKONAHKAHOUSUT 32,95€

OLYMPUS DIGITAL CAMERATekonahkaa näkyy nyt housuissa ja lyhyissä hameissa. Mun mielestä tekonahkahousut myös yhdistettynä lenkkareihin on aika makeen näköinen yhdistelmä.
Tuollaisesta ”hörhelöreuna”topista oon tykännyt jo jonkin aikaa ja onkin kiva, että niitä tulee myös uutuuksiin. Eli ei oo ainakaan ihan täysin epämuodikas. 😉 Näin hyvin tosiaan nämä trendit tunnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PAITA 19,95€ FARKUT "JEGGING JANE" 24,95€
PAITA 19,95€
FARKUT ”JEGGING JANE” 24,95€

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä asukokonaisuus on eniten mua. Aiemmin en tykännyt käyttää farkkuja ja kireitä t-paitoja yhdessä, mutta nykyään tykkään. Se asu on mun mielestä myös yksinkertaisen tyylikäs.
Nää Jegging Jane-farkut on muuten ihan super hyväntuntuiset jalassa. Nämä varmasti tulee löytymään kuvauslainan jälkeen omasta ostoskassista. 😉

TOPPI 19,95€ HOUSUT 19,95€
TOPPI 19,95€
HOUSUT 19,95€

Leveälahkeisia housuja näkee nyt myös suomalaisilla kaduilla. Olin aikoinaan kovakin trumpettihousujen käyttäjä. 😀 Kuka muistaa trumpettihousumuodin 90-luvulta? Haha!!
Tämän asun toppi oli aivan ihana. Selässä pieni yksityiskohta oli pieni pala pitsiä. Voisin nähdä tuon topin itselläni joku kerta ihan vaikka Helsingin yöelämässä. 😉

Treenatulle vartalolle ja muutenkin kaikenlaisille vartaloille kyllä suosittelen sitä, että kokeilee rohkeasti erilaisia yhdistelmiä ja yrittää löytää sitä kautta sen oman jutun. Kannattaa myös miettiä mikä kohta omassa kropassa on sellainen mitä on kiva korostaa ja sitten etsiä vaatteita sen mukaan.
Kaikille ei sovi leveälahkeiset housut, kaikille ei sovi minihame. Omat vahvuudet myös kropan suhteen kannattaa etsiä. 🙂 Ja se onnistuu vain sillä, että menee rohkeasti sovituskoppiin ison vaatekasan kanssa ja lähtee testailemaan.

Postauksen kaikki vaatteet: CUBUS

Mitäs piditte asukokonaisuuksista? Löytyikö joukosta jokin vaate, mitä lähdette metsästämään lähimmästä Cubuksesta tai heidän verkkokaupastaan?

Tämän viikon sisällä tulossa myös Cubuksen treenivaatepostaus ja siihen liittyy pieni kilpailu.. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos kuvista Tuukka! 🙂