Smoothie – tuo päivän pelastaja!

* Yhteistyössä: Valio PROfeel

valio

Aloitan lähes joka päivä aamuni smoothiella. Se on vain niin helppo aamupala. Varsinkin jos on aamu, että ei ole hirveästi aikaa – on smoothie mulle päivän pelastaja!

Tykkään hitaista aamuista, silloin teen monesti itselleni oikein ison aamupalan. Keitän kahvia, teen smoothien ja vielä leivätkin kylkeen. Nautiskelen aamiaisesta sitten oikein ajan kanssa, usein jotain ohjelmaa tv:stä tai Netflixistä katsoen. Viikonloppuisin usein teemme tämän kaiken yhdessä mieheni kanssa.

smoothie

Smoothie valmistuu lähes aina ihan samalla reseptillä. Heraproteiinin maku saattaa vaihdella ja proteiinin valmistajakin, mutta nyt vakkariksi on muodostunut Valion PROfeel heraproteiinit. Laktoosittomuutensa takia nämä Valion herat eivät tuota minkäänlaisia väänteitä vatsaan.

Resepti, jota lähes aina käytän menee näin:
* 40g heraproteiinia
* 1 banaani
* 100g pakastemustikoita
* 100g pakastepuolukoita
* 4 rkl maustamatonta soijajugurttia
* loraus vettä

smoothieresepti

Välillä lisään mukaan muitakin hedelmiä banaanin lisäksi tai muita marjoja. Mutta tämä on sellainen helppo aamupala, koska sen tekeminen menee vaikka silmät kiinni.

Smoothieen meillä löytyy aina kaapista tarpeet. Teemme molemmat smoothien silloin tällöin myös välipalaksi. Smoothien sekaan saa niin helposti ympättyä kaiken ”tarpeellisen” ja siitä saa helposti energiarikkaan aamu -, väli – tai iltapalan.

valio profeel

Proteiinia suositellaan nautittavaksi noin 10–20 prosenttia koko päivän energiantarpeesta. Aikuisella se tarkoittaa tavallisesti 1,1–1,3 grammaa painokiloa kohti päivässä. Proteiinin tarve vaihtelee elämäntilanteen ja aktiivisuuden mukaan ja voi olla jopa kaksi grammaa painokiloa kohti päivässä. Monesti paljon treenaaville suositellaankin, että se proteiininsaanti olisi 1,5 – 2,0 grammaa per painokilo per päivä. Proteiini on treenaajien lisäksi todella tärkeää painonhallitsijoille/pudottajille, ikäihmisille, raskaana oleville ja imettäville. Proteiini ei juuri varastoidu elimistöön, joten siksi sitä tarvitaan ruokavaliosta jatkuvasti.

Itse asiassa tässä postausta kirjoittaessani nautinkin juuri tuon kuvissa olevan lasillisen smoothieta. 😉 Että slurps vaan! <3

Valio hera

Tässä vielä kaksi aiempaa postaustani heraproteiinista:

MITEN KÄYTTÄÄ HERAPROTEIINIA?

HERKULLISTA VÄLIPALAA PROTEIINISTA!

Näistä postauksista löytyy mm. taulukko miten minkäkin kokoisen ihmisen kannattaisi proteiinia nauttia. Postauksissa myös lisäinfoa proteiinista, varsinkin tuossa ”Miten käyttää heraproteiinia”-postauksessa. 🙂

***

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille! <3

Monna

Miten käyttää heraproteiinia?

proteiinilettu* Kaupallinen yhteistyö: Valio PROfeel

Monille treenaajille heraproteiini on yhtä tuttu juttu, kuin vesipullo treenissä mukana. Mutta monille se on sitli aika tuntematon juttu. Miten sitä tulisi käyttää? Milloin ja kuinka paljon? Ja että onko siitä oikeasti jotain lisähyötyä?

Ajattelin kerätä teille tähän muutaman hyvän vinkin ja infon! 🙂

 1. Proteiinjauheita voi käyttää oikeastaan milloin ja missä vaan. Sen parhaus on siinä, että sitä on niin helppo kuljettaa mukana.
 2. Valio PROfeel -proteiinijauheet on valmistettu Suomessa. Ne on tehty suomalaisesta maidosta ja ne on laktoosittomia. PROfeeliltä löytyy sekä pelkkää heraproteiinia, että välipalajauhetta. Niissä molemmissa on 22g proteiinia yhdessä annoksessa (yksi annos 30g).
  Heraproteiinissä ei ole lisättyä hiilihydraattia, kun taas välipalajauheessa on.
 3. Heraproteiini toimii loistavana proteiinitarpeen täydentäjänä. Hyvin usein varsinkin naiset saavat päivän aikana liian vähän proteiinia. Liian vähäinen proteiinin saanti taas vaikeuttaa mm. lihasmassan kasvatuksessa.
 4. Heraproteiinissa on runsaasti välttämättömiä aminohappoja ja elimistö osaa hyödyntää sitä jopa 92%:sti. Aminohapot taasen mm. palautumiseen ja lihaskasvuun.
 5. Heraproteiini on tehokas palauttava proteiini treenin jälkeen. Urheilusuorituksen jälkeen nautittu proteiini edistää lihasten palautumista ja lihasvaurioiden korjaantumista.
 6. Myös esim. aamu- , ilta- tai välipaloihin lisättynä heraproteiini on hyvä lisä. Jos aamulla on tottunut syömään vain hedelmän tai vaikkapa kipollisen puuroa, olisi hyvä lisätä proteiinia tähänkin ruokailuun. Heraproteiinia voi lisätä sinne puuron sekaan tai tehdä erikseen veteen tai maitoon sekoitettuna juoman siihen hedelmän rinnalle.
 7. Heraproteiinia voi käyttää kuka vain. Myös raskaana olevat ja imettävät.

proteiinilettu

proteiinitaulukko

Tämä taulukko (Valion sivuilta) on todella hyvä kertomaan siitä kuinka paljon proteiinia pitäisi päivän aikana saada. Tuo grammamäärä tarkoittaa imeytyvän proteiinin määrää. Eli jos syöt 250g maitorahkaa, et saa 250g imeytyvää proteiinia. Monessa maitorahkassa proteiininmäärä on n.10g  / 100g. Eli purkillisesta maitorahkaa saat 25g proteiinia.

Esimerkiksi 70-kiloinen treenaava kolmekymppinen nainen tarvitsee päivän aikana 100-130g:n verran proteiinia. Kun taas vaikka 60-kiloinen henkilö, joka ei liiku aktiivisesti tarvitsee proteiinia päivässä reilu 70g.

heraproteiini

Heraproteiinista on helppo tehdä erilaisia välipaloja, esim. sekoittamalla heraproteiinia smoothien joukkoon tai tekemällä proteiinilettuja.
Tässä teille onkin minun yksi suosikkini iltapaloista: proteeiniletut ja päälle marjoja.

Resepti:

 • 30g Valio PROfeel -heraproteiinia
 • 3 kananmunan valkuaista
 • 1 kokonainen muna
 • 1 banaani

Surauta ainekset sekaisin blenderissä ja paista miedolla lämmöllä esim. kookosöljyssä.
Lämpimien lettujen päälle voit kaataa marjoja, kookoshiutaleita, hunajaa tai mitä vain keksit. 🙂

PROfeel Valio PROfeel

Proteiiniletut on mielestäni siksi niin hyvä ruoka, koska niiden koostumuksen vuoksi ne ovat täyttäviä ja niitä pureskellessa saa mukavaa suutuntumaa, toisin kuin vaikka smoothieta juodessa. Ja toiseksi ne ovat sellainen terveellinen herkku. Ne oikeasti maistuvat hyvältä! 🙂

Joskus lisään tuohon reseptin sekaan myös ripauksen kanelia ja kardemummaa. Sitten letuista tulee vähän pullamaisen makuisia. <3 Ja vähän jouluisiakin.. 😉

Smoothie on kyllä toinen suosikkini ja sitä valmistankin lähes joka aamu aamupalaksi. Se tulee nopeasti, sinne on helppo ympätä niin heraproteiinia, marjoja kuin hyviä rasvojakin.

***

Miten te käytätte heraproteiinia? Onko jotain erityisherkkuja, mitä valmistatte siitä?

Jos et käynyt vielä lukemassa, niin postaukseni Herkullista välipalaa proteiinista! sisältää vielä lisää infoa proteiinista. 🙂

Monna