Miniloma, yksi ihanimmista!

Perjantaina lähdimme jo aamusta ajelemaan kohti Ruissaloa, minä, Tuukka ja koirat. Meillä oli tiedossa miniloma, pieni ”get away” Ruissalon Kylpylässä. Odotimme molemmat innolla tätä minilomaa ja ajomatka Ruissaloon meni hetkessä.

Ruissalon Kylpylä miniloma lomafiilis näkymä

Olimme kylpylässä jo hieman klo 12 jälkeen ja iloinen henkilökunta kertoikin, että saamme heti huoneemme. Meille oli varattu lemmikkihuone ja täytyy kyllä sanoa heti alkuun, että huone oli super ihana. Siinä oli myös iso parveke, josta oli suora näkymä merelle. Ruissalon kauniiseen venesatamaan. <3 Ihan parasta.

Jätimme tavarat huoneeseen ja lähdimme koirien kanssa palloilemaan ympäristöön. Ruissalo on todella kaunis paikka, sen vehreys on jotain sellaista mitä ei Suomesta kovin monesta paikkaa löydy. Aurinko paistoi ja me kaikki nautittiin. Lomafiilis oli heti päällä ja kaikki työasiat kaukana mielestä.

ympäristö ranta ruissalo ruissalon kylpylä

Olimme jättäneet tietokoneet kotiin ja jo ajomatkalla päätettiin ottaa niin rennosti kuin vain mieli tekisi. Siispä koirien kanssa tehdyn lenkin jälkeen tulimmekin huoneeseemme makoilemaan ja lukemaan lehtiä. Otimme pienet päikkäritkin. Parasta.

päikkärit gere

Päikkäreiltä herättyämme pistimme uimakamppeet päälle ja lähdimme kylpyläosastolle. Tässä viimeisen kuukauden ajan vesi ja uinti on ollut mielessäni paljon, oli siis ihana päästä pulahtamaan altaaseen. Allasosastolta oli pääsy myös ulos, laiturilta olisi päässyt pulahtamaan mereen, mutta me jätimme sen muiden vieraiden tehtäväksi. 😉

kylpylä tuukka kylpylä uimahommia

Altaasta noustuamme menimme huoneeseemme suihkuun ja laittamaan itsemme kuntoon illallista varten. Ennen illallista kävimme kuitenkin vielä koirien kanssa haistelemassa merta ja ihastelemassa hienoja veneitä, joita rannassa oli paljon.

Meillä oli varattuna illallinen Merisalissa klo 19. Kävimme pelaamassa ennen ruokailua myös biljardia aulassa. Mutta nälkä yllätti kuitenkin jo vähän aiemmin ja onneksemme saimmekin pöydän jo puoli tuntia etuajassa. A la carte-listalta valikoimme molemmat alkuruuaksi bataattisosekeiton. Pääruuaksi minä otin hampurilaisen ja Tuukka pippuripihvin. Jälkiruuaksi minä tilasin vielä vaniljapannacottaa ja hedelmiä.

bilis ruokailu bataattikeitto hampurilainen pippuripihvi jälkkäri

Illallisen jälkeen olimmekin jo ihan valmista kauraa peiton alle. Menimmekin huoneeseen ja loppuillan makoiltiin koko perheen voimin sängyssä ja katseltiin televisiota. Sänky oli muuten niin ihanan leveä, että koirat ja me mahduttiin siihen kaikki mahtavasti. 😉

Aamulla ennen aamupalaa käytiin pelaamassa frisbeegolfia kylpylän pihalla ja sitten nälkäisinä herkulliselle aamiaiselle.
frisbeegolf frisbeegolf aamupala koiruudet

Aamupalan jälkeen Tuukka lähti rullaluistelemaan ympäri Ruissaloa ja minä menin salille. Salilla oli ihanan rauhallista ja kuntosali itsessään oli todella hyvin varusteltu. Sieltä löytyi oikeastaan kaikki mitä toivoa voi.

Ruissalo

Sitten olikin aika kiittää ja kumartaa ihanaa henkilökuntaa ja lähteä Kylpylästä eteenpäin. Lähdimme vielä tutustumaan Kylpylän lähellä olevaan uuteen super kivaan koirapuistoon. Puiston vieressä oli myös Turun isoin koirien uimaranta.

koirapuisto puisto pimu gereTämän jälkeen meitä odotti vielä keittolounas Honkapirtissä. Honkapirtti on turkulaisten ”legendaarinen” taukopaikka ja on nyt vuoden alusta asti ollut Kylpylän pyöritettävänä.

Ihana tunnelmallinen paikka, jossa tarjoillaan joka päivä hernekeittoa ja eilen siellä oli hernekeiton lisäksi myös jauhelihakeitto vaihtoehtona. Plus lisäksi herkullista pannukakkua.. 😉

honkapirtti honkapirtin hlölkunta keittolounas hernekeitto monna

***

Olimme kyllä molemmat niin tyytyväisiä tähän minilomaan, että varmasti lähdemme Ruissalon Kylpylään toistekin. Suosittelen ihan täydestä sydämestäni tätä paikkaa myös kaikille muile, niin lapsi- kuin koiraperheillekin tai ihan vaan kahdenkeskistä laatuaikaa haluaville. <3

Kiitos vielä koko Kylpylän väki ja Honkapirtti! <3

pursiaiset

* Yhteistyössä Ruissalon Kylpylä

Vapaapäiviä ja pari mieltä askarruttavaa asiaa.

Me ollaan vietetty ihanasti vapaita kaksi päivää. Koneet ei oo auennu, ei meilit eikä blogit. 🙂 Kaksi päivää on ollut sellainen fiilis, että ihan koko ajan ei tiedä mitä kello on ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Ihan superia. <3 Ihan kuin ois ollut pieni miniloma.

kesä2016

Perjantaina me hengattiin täällä meiän omilla huudeilla Töölössä, käytiin pitkillä kävelyillä koirien kanssa, käytiin jätskikiskalla ekaa kertaa tänä vuonna ja istuttiin puistossa nauttien auringosta. Lauantaina me lähdettiin piknikille Suomenlinnaan.

Aamulla tehtiin evääksi salaatit molemmille ja pakattiin kasseihin mukaan salaattien lisäksi juotavaa, luettavaa ja koirille vettä. Hypättin ratikan kyytiin ja kurvattiin sillä Kauppatorille. Ehdittiin hyvin siihen Suomenlinnan lauttaan, johon oltiin tähdättykin. Lautta oli vielä suhteellisen tyhjä, kello oli vasta 10.30.

kauppatori lautta suomenlinna

Suomenlinna on ihana paikka. Viime kesänä ei taidettu käydä siellä kertaakaan. Ajatelkaa, HKL:n bussilipun hinnalla pääsee kymmennessä minuutissa ja silti siellä tulee käytyä niin harvoin.

Leppoisalla ja hyvällä mielellä astuttiin lautasta maihin ja sitten alkoikin taas oikein Pursiaisten show. Tai no sanotaanko niin, että kahden koiran show. Me kyllä aina ajatellaan niin ruusuisesti näistä meidän koirista, että joo otetaan ne mukaan piknikille, kyllä ne siinä rauhottuu ja on niin kivasti mukana. Kun etsimme sopivaa (ei niin tuulista) piknik-paikkaa, Gere ja Pimu vetivät kieli pitkällä itsensä melkein hengiltä uusien jännittävien hajujen perässä. Perille päästyämme yritin levittää viltin maahan ja asettaa meidän eväämme siihen ja Tuukka sillä aikaa koiria kiinni läheiseen puuhun. Meni varmasti alta kolme minuuttia kun koirat oli solmussa ja turpa mullassa siinä meidän hienolla viltillä yrittämässä syödä meidän eväitä. No onneksi loppu piknikistä meno tasaantui. 😉

eväät piknik piknik

Täällä Töölön kaduilla kerrostalojen katveessa oli muuten kymmenen kertaa lämpimämpi, kuin tuulisella saarella. Onneksi oli pitkähihaista mukana meillä kesähessuilla. Ja ihana piknik-päivä oli muutenkin, koirien alkusähellyksestä huolimatta. Täytyy kyllä sanoa, että siinä viltillä salaattia syödessäni mietin, että minkähänlaista showta nämä meidän retket on sitten ensi kesänä kun mukana on vielä Vauva Pursiainen. 😀 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

***

Sitten, lopuksi mä tarvin teidän apua pariin asiaan. <3

1. Mulla on nyt viimeisen viikon ollut tosi vaikeata löytää hyvää nukkumisasentoa. Mä tykkään nukkua selällään ja kieppua myös puolelta toiselle yön aikana. Luin kuitenkin ihanasti netistä, että selällään ja oikealla kyljellään nukkuminen raskausaikana voi aiheuttaa jotain painetta tuonne mahan seudulle ja pahimmassa tapauksessa happivajetta vauvalle. No voihan juma. Arvatkaa oonko vasen korva kipeänä yrittänyt siitä lähtien nukkua vaan sillä vasemmalla kyljellä, mistä neuvolassakin mainittiin.. 🙁 Miten te siis nukutte / nukuitte raskausaikana?

2. Mä olen vähän katsonut jo rattaita vauvalle. Tiedän, että Emmaljunga ja Bugaboo on sellaisia mitä hehkutaan maasta taivaisiin. Mutta uskon, että myös moni muu merkki on hyvä. 🙂 Mä olen vähän ihastunut väriltään ja ”3 in 1”-ominaisuudeltaan Cosatto Giggle- merkkisiin vaunuihin. Ne toimisi tässä vauvavaiheessa ja sitten niistä saa myös sellaiset istuvammatkin versiot. (en tiedä oikeita nimityksiä.. 😀 ) Mutta onko kellään kokemuksia tuosta merkistä?

Kiitänpä jo etukäteen suuresti teidän avustanne!! <3 Ja oikein super ihanaa Äitienpäivää kaikille äideille, tuleville äideille, koira- ja kissaäideille ja myös teille, jotka vietitte eilen omasta tahdosta tai tahtomattanne Lapsettomien lauantaita. <3 Ihanaa sunnuntaita!! <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ps. Tänään yritän ehtiä vastaamaan taas parin vikan postauksen kommentteihin! <3