Miten niitä tavoitteita kohti?

Mulla on nyt hyvä draivi päällä! Tänään on torstai ja neljäs päivä ilman herkkuja. 😉 Tunnen herkuttomuuden, sekä sen miten oon muuten syöny (lähinnä mitä raaka-aineita) jo nyt mahassa!! Enää ei turvota ihan joka hetki, eikä kouristele tai kipristele.

Mä ajattelin, että kirjoittelen teille tän syksyn aikana viikottain kuulumisia tän aiheen osalta. Onko herkut pysyny vaan siinä yhdessä päivässä / viikko, miten treenit on sujuneet jne.. Voin aina niissä postauksissa kertoa omista ajatuksista siihen, mikä auttaa mua pysymään motivoituneena tai toisaalta jos tulee takapakkia, kerron siitäkin. Voin niissä postauksissa kertoa omia vinkkejä ruokailuihin ja treeneihin, voin myös kuvata treenejä videolle ja saatte niistä liike/treenivinkkejä.

Kun multa kysytään, että miten sais pidettyä motivaation yllä tai mitä pitäis tehdä, että kilot karisis tai kroppa kiinteytyis ja treeni-into pysyis yllä – ei niihin asioihin oo yhtä ja oikeaa vastausta. Jos jossain lehdissä on artikkeileita: Näillä keinoilla pudotat viisi kiloa tms.. on ne aina vain suunta-antavia ja vähän hassuja juttuja. Se nimittäin on fakta juttu, että mikä toimii mulla ei toimi kaikilla. Senpä takia jaan nyt omat keinoni tavotteita kohti, ne keinot mitkä tiedän toimivan mulla. Jokainen saa halutessaan kokeilla näitä samoja, mutta kannattaa pitää mielessä ettei ne välttämättä toimi just sulla. 😉

 • Herkut pois päivittäisestä käytöstä – herkkupäivä käyttöön! 
  • Sokeriin jää riippuvaiseksi, sen vuoksi oikeastaan ainoa keino päästä siitä eroon on lopettaa se. 😀 Ei siis mitään ihmeellisiä vippaskonsteja oikein oo. On tutkittu, että jos syö alle 5g/100g lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita, auttaa se pääsemään sokerikoukusta pois.
   Näin ollen, mä syön kuutena päivänä viikossa sellaisia asioita, joissa ei oo lisättyä sokeria tai jos on, on sitä maksimissaan 5g/100g. Tän keinon oon jo aiemmin todennut mulla toimivaks. Kun en ”ylläpidä” sokerikoukkua, jää se sokeririippuvuus taka-alalle. 🙂
 • Mahan turvotus ja kipuilu pois – oikeat, just mulle sopivat raaka-aineet käyttöön!
  • Jätän ruokavaliosta pois mm. muut viljat paitsi kauran. Jätän pois palkokasvit, raa’at juurekset, kivelliset hedelmät ja myös suurimman osan maitotuotteista. Mulle toimii parhaiten se, että noudatan FODMAP-ruokavaliota ja gluteenitonta ruokavaliota. Punasta lihaa syön tosi vähän ja aion vielä vähentää sitä, kokoliha on liian tuhtia mun mahalle. Aion tutustua myös enemmän erilaisiin kasvisruokavaihtoehtoihin.
 • Treenihommat arkeen takaisin – suunnitelmat käyttöön!
  • Seuraavan viikon treenit kalenteriin ylös jo viimeistään sunnuntaina. Sitä mitä lukee kalenterissa on vaikeampi jättää tekemättä, kuin se jos miettii vaan, että no ehkä meen huomenna treenaamaan jos ehdin. Mulla on tiistaisin aina salitreeni sovittuna hyvän ystävän kanssa, elokuun alusta joulukuuhun asti! Sen lisäks kerran kahdessa viikossa temppuilutreenit sovittu kahden hyvän ystävän kanssa. Näiden sovittujen treenien lisäksi pistän kalenteriin ylös aina jokaiselle viikolle 1-2 salitreeniä, ja yhden kehonhuollon. Jos aikaa ja intoa riittää, joku kehonpainotreeni kotona / ulkona.

Näillä keinoilla mä lähden kohti syksyä ja sitä terveempää minää! 😉

Suosittelen säännöllisiä juttuja, sovittuja treenejä ystävän kanssa tai ryhmässä ja ehkä jotain ohjaistua syömisiin! 😉 Tässä pari ideaa vielä:

 • Meiän Bootcampit:

  • Kerran viikossa treenataan yhdessä, mun ryhmä tiistaisin klo 18 ja Tuukan ryhmä keskiviikkoisin klo 18. Molempien ryhmiin mahtuu vaan 15 henkilöä ja puolet molemmista ryhmistä on jo täynnä. 🙂 Jos sua kiinnostaa tulla meiän ryhmiin mukaan, niin lue TÄSTÄ lisää. Hinta on 89€ / ryhmä tai molemmat ryhmät yhteenstä 149€.

   Bootcampissa:

   • jokainen treenaa oman kuntotasonsa mukaan
   • tehdään kehonpainotreeniä, kahvakuulaa, liikkuvuutta jne..
   • treenataan ilon kautta ja hymy huulilla
   • otetaan lihaskuntotestit ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla
 • Tuukan Safkat kuntoon -valmennus:

  • Safkat kuntoon on kuuden viikon ravintovalmennus verkossa! Jokaiselle osallistujalle rakennetaan juuri hänen tavoitteita ja tarpeita tukeva ruokavalio. Oli tavoitteenasi sitten painonpudotus, maratonin juokseminen tai energinen olo, niin Safkat kuntoon -valmennuksesta saat parhaat mahdolliset ohjeet sitä varten. Jos tää kiinnostaa, lue lisää TÄSTÄ ja ilmoittaudu mukaan tähän suosittuun valmennukseen! 🙂 Hinta 63€!!

   Safkat kuntoon sisältää:

   • Henkilökohtainen yksilöllisesti rakennettu ruokavalio
   • Motivoivia viikoittaisia haasteita liittyen terveelliseen ravintoon
   • Valmentajan tuen ja neuvot koko 6 viikon ajan
   • 60 herkullista reseptiä helpottamaan aterioiden valmistamista
   • Tunnukset valmennussivulle, mistä löytyy paljon tietoa ja vinkkejä terveellisestä ravinnosta

***

Puspus kaikille!

 

 

Lue tästä postauksesta lisää tästä mun proggiksesta: Unelmakroppani?

Kaikki postauksen kuvat: Petri Mast

Vaatteet: Yvette

Unelmakroppani?

Sain tällaisen kommentin blogiin: Teit joskus aikoinaan kirjoituksen unelmapepusta. Voitko tehdä samanlaisen? Peppu? Hauikset? Selkä? Mikä vaan. Laittaa kuvia, että mikä sinua inspiroi?

Bloggaajakollegani Johanna kirjoitti muutama viikko sitten postauksen Minun vartaloihanteeni. Hän kertoi, että hänellä ei ole mitään tiettyä henkilöä tai vartaloa, joka olisi juuri se ”the body”. No itse asiassa ei oo mullakaan enää. Joskus vielä muutama vuosi sitten oli. Tai ei ehkä suoraan sanottuna niin, että jollain tietyllä ihmisellä oli mun mielestä unelmakroppa, vaan enemmänkin niin, että jollain oli mahtava peppu ja jollain toisella huikeat olkapäät jne.. 😉

Nyt kuitenkin mulla on tavoitteena saada oma kroppa parempaan kuntoon mitä se on nyt. Haluan kiinteytyä ja saada sitä lihasmassaa takaisin. Haluan myös, että mun kroppa voi sisäisesti yhtä hyvin kun aiemmin, että niistä vatsan kipuiluista pääsisin taas eroon. Mä voisin sanoa, että mun unelmakroppa tällä hetkellä olis jotain tämän nykyisen vartaloni ja sen aiemman vartaloni välistä. 🙂 Kuten oon kertonut, katon tälläkin hetkellä peilikuvaani hymyillen (ainakin vaatteet päällä 😉 ). Mutta kun tiedän sen mihin mun kroppa on pystynyt, haluan jotain siitä entisestä takaisin.

Ajattelinkin, että pistän nyt ihan kunnolla itteni likoon ja otin tällaiset ”alkutilanne”-kuvat. Tein myös lihaskuntotestit; punnerrus, kyykky ja vatsalihakset. Jaan nää kuvat ja nää tulokset tähän postaukseen ja joulukuussa kerron mikä on tilanne! Hitaasti, mutta varmasti siis mennään kohti sitä ”terveempää minää”.

 • Punnerrukset: 25
 • Kyykyt: 23
 • Vatsalihakset: 23

Testit on tehty niin, että kuinka monta toistoa 30 sekunnissa kutakin liikettä. Tämän saman testin teen sitten joulukuussa. 🙂 Ihan jo jännittää!

25.7.2018

Tässä on nyt lähtötilanne. 🙂 Vaakaa en enää omista, joten painoa en teille saa kerrottua. Toisaalta mua ei ne kilot eniten kiinnosta, vaan peilikuva ja se kehon vointi ulkoa ja sisältä. Lihaskuntotestit on sitä varten, että nään sen kehityksen myös niissä lihaksissa. Jos mä jostain vaa’an löydän, niin ehkä hyppään siihen lähiviikkoina ja sitten taas joulukuussa.

Mulla on syksyä varten sovittu kerta viikkoon salitreenit ystävän kanssa, sen lisäks aloitan ehkä jonkun ”temppuilukerhon” taas ja sitten tietysti teen kotitreeniä / ulkotreeniä ja ostan myös salikortin tauon jälkeen.

Meillä on syksyllä tulossa Tuukan kanssa sellaiset Bootcampit! Kerran viikossa treenataan yhdessä, mun ryhmä tiistaisin klo 18 ja Tuukan ryhmä keskiviikkoisin klo 18. Molempien ryhmiin mahtuu vaan 15 henkilöä ja puolet molemmista ryhmistä on jo täynnä. 🙂 Jos sua kiinnostaa tulla meiän ryhmiin mukaan, niin lue TÄSTÄ lisää. Hinta on 89€ / ryhmä tai molemmat ryhmät yhteenstä 149€.

Bootcampissa:

 • jokainen treenaa oman kuntotasonsa mukaan
 • tehdään kehonpainotreeniä, kahvakuulaa, liikkuvuutta jne..
 • treenataan ilon kautta ja hymy huulilla
 • otetaan lihaskuntotestit ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla

Lisätietoja: [email protected]

Te äidit siellä, joilla on synnytyksestä pari kuukautta tai vaikka vuosi – tässä jotain teille! Mulla on ollut Hyvinvointistudio Lupauksella ”Monna ja äidit treenaa” -päiviä. Nyt järkätään taas sellainen, mutta miniversiossa. Tapahtuma on 4.8. lauantaina klo 10-12 ja TÄSTÄ pääset ilmoittautumaan. Mä en itse oo paikalla, mutta osaavat ja ammattitaitoiset valmentajat Sara ja Sanna on. Mukaan mahtuu tällä kertaa 25 ensimmäistä, viimeksi paikat meni loppuun parissa tunnissa! 😀 Joten olkaahan vikkeliä, jos haluatte mukaan. Hinta on vain 25€.

Tapahtuman aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita:

 • muutokset kehossa raskauden aikana
 • muutokset kehossa synnytyksen jälkeen (mm. vatsalihasten erkauma ja mistä sen tunnistaa)
 • miten aloittaa treeni synnytyksen jälkeen, mikä on turvallista
 • erkauma-liikkeitä – lantionpohja-asiaa, miksi sitä on tärkeää treenata (ja kuinka päästä eroon virtsankarkailusta)
 • pääset halutessasi myös testaamaan oman vatsalihasten erkaantumasi

Lisätietoja: [email protected]Tapahtuma on vain teille mun blogini lukijoille!!

Tällaisia suunnitelmia siis tänne! 🙂 Mitäs sinne? Kuka lähtee mukaan kokeilemaan mitä saa aikaiseksi oman kropan suhteen syksyn aikana? 😉 Jos teitä kiinnostaa, niin tehkää nuo lihaskuntotestit ja ottakaa itsestänne kuvat ja laittakaa ne talteen. Joulukuussa sitten uudet testit ja kuvat!

Jos haluatte, laittakaa hashtagilla #kohtiterveempääminää kuvia IG:hen ja kertokaa myös lihaskuntotestien tulokset!! Yhdessä sitten eteenpäin! 😉 Eikö vaan? KUKA ON MESSISSÄ??

Jos sua ei itteäs kiinnosta lähteä mukaan tai sulla on muita suunnitelmia syksyä ja treenejä varten, mutta sua kiinnostaa nähdä miten mulla menee -> pistä @monnapursiainen IG-tili seurantaan. 😉 

Lue myös: