Turhakkeet ja hyödykkeet vauvalle

sis. mainoslinkkejä

Nyt tässä reilun neljän kuukauden aikana on tullut huomattua jo asioita, joista on muodostunut turhakkeita ja toisaalta niitä, jotka on olleet hyödykkeitä. 🙂
Ajattelin tähän listata teille omia fiiliksiäni, mutta se mikä toimii meillä ei välttämättä toimi kaikilla. Ja toisinpäin. 😉

Hyödykkeet:

    • Pyjamat, joissa kaksisuuntainen vetskari ja ”suljetut lahkeensuut”. Kaksisuuntainen vetskari on ehdoton juttu vaipanvaihdoissa. Ja minä tykkään, että ei tarvitse yöksi laittaa erikseen sukkia. Tällaisia on mm. Elloksen pyjamat.
    • Unipussi! Meillä tyttö nukkuu kaikki yöt unipussissa. Paljon levollisempaa unta, eikä pääse vääntyilemään ympäri pinnasänkyä. Meidän unipussi on Raskauskeijusta, mutta hyvin samanlainen, kuin mm. tämä. Raskauskeijun unipussi tässä, mutta tilapäisesti ainakin valitettavasti loppu.
    • Pikkulaukku vaunuihin. Itse en ole kokenut vaippakassille tarvetta, olen käyttänyt omaa BjörnBorgin laukkua vaunuissa mukana. Mutta vaunujen ”työntöaisaan” kiinni laitettava pikkulaukku on ollut kätevä. Siihen saa mukaan kätevästi tuttipullon, lompakon, avaimet ja kännykän. Itselläni on tällainen versio.
    • Untuvapussi vaunuihin. Ilman tätä ei olisi kyllä pärjätty. Meillä on ollut tämä untuvapussi käytössä ihan syntymästä asti ja edelleen, se on käytössä joka päivä. Sen saa hyvin niin vaunukoppaan, kuin matkarattaisiin. Meillä on tämä Elodie Detailsin ihanuus.
    • Unipesä! Me ostimme unipesän jo ennen Emman syntymää valmiiksi. Oltiin kuultu siitä niin paljon hyvää. Meillä se oli jokaöinen nukkumapaikka kolmikuukautiseksi asti.
    • Leikkimatto, jossa on paljon värejä ja erilaisia tunnusteltavia juttuja matossa kiinni, niiden roikkuvien juttujen lisäksi. 🙂 Meidän leikkimatto on tosiaan hyvin värikäs ja ei todellakaan ”sovi sisustukseen”. Mutta mitä enemmän värejä, sitä enemmän vauvat pitää. Leikkimatto ei alkuun ollut kiinnostava, mutta nyt kun Emma osaa tarrata leluihin kahdella kädellä ja kääntyillä, on se ollut ihan huippu paikka.
    • Sitteri! Ihan ehdoton! Melkein sanoisin, että ykköstuote! Meillä on ollut BabyBjörnin sitteri käytössä ihan syntymästä tähän päivään asti. Ihan pienenä Emma otti siinä jopa päikkäreitä, nyt hän viihtyy siinä sen aikaa, että saa keitettyä kaffet aamulla. 😉 Mutta siis älyttömän toimiva juttu, jos haluaa hetkeksi kädet vapaiksi. Ja tämä lelu vielä kiinni siihen, niin on tytöllä aina hämmästeltävää hetkeksi.

Turhakkeita on ollut huomattavasti vähemmän. Meillä turhakkeeksi on osoittautuneet mm. kaikki pehmolelut. Niistä Emma ei vielä oikein välitä. Tulee varmasti jossain vaiheessa välittämään, mutta nyt ne ei vielä kiinnosta. Toinen mikä meillä on osoittautunut harmi kyllä turhakkeeksi on kantovälineet. Emma viihtyi Tulassa alle 2-kuukautisena vielä ihan hyvin ja nukkuikin siellä. Mutta enää ei tyttö viihdy siellä yhtään! 😀 Ei kuitenkaan meinata vielä heittää Tulaa kierrätykseen, vaan meinataan vielä joku päivä kokeilla josko nyt taas kiinnostaisi olla. Tai sitten, kun sitä voi käyttää selkäpuolella, josko hän viihtyisi siellä sitten.

Me päätettiin jo ennen Emman syntymää, että esim. hoitopöytä on turha ostos. Pesukoneen päälle hankimme hoitoalustan ja kylpyhuoneessa vaipanvaihto ja pepunpesu onkin ollut kätevintä koko ajan. Iso osa leluista on vielä ihan turhakkeita, mutta niiden aika varmasti vielä tulee. Nyt kiinnostavinta on omat sormet ja meidän vanhempien naamat. 😀

***

Onko teillä jotain selkeitä turhia hankintoja tai toisaalta, mitkä on olleet niitä parhaita hankintoja?

4kk – mitä kaikkea se on pitänyt sisällään?

Tänään 6.maaliskuuta tyttömme täyttää neljä kuukautta. Jostain syystä itse olen pitänyt tätä ikää jonkinlaisena rajapyykkinä, että sitten sen jälkeen ollaan jo aika ”isoja tyttöjä”.. 😉 Nyt saa alkaa maistelemaan kiinteitä, vaunukoppa on välillä lenkeillä vaihdettu jo ihan siihen istuvaan malliin (rattaiksi niitä kai kutsutaan), päivän ja yön välinen ero on koko ajan selkeämpi… jne.

Tämä neljä kuukautta on opettanut vaikka ja mitä, niin meille vanhemmille kuin meidän ihanalle pienelle tyttärellemme. Mitä kaikkea matka tähän asti on pitänyt sisällään? Sisältää humoristista sananhelinää. 😉

Ymmärrys siitä, että oikeastaan mikään ei mene niin kuin olet joskus ajatellut. Tai ainakaan samalla tavalla tänään, kuin meni eilen.

Kahvin voi juoda lämpimänä, mutta ruokaa saatetaan syödä kylmänä. Usein. On tullut opeteltua paljon erilaisia ruokia, joita voi syödä yhdellä kädellä tai esimerkiksi juoda (smoothiet). Monta ruokaa on myös tullut syötyä suhteellisen kylmänä. Kahvin olen tähän asti aina saanut juoda kuitenkin lämpimänä.

Koko ajan tuntuu, että on kiire. Vaikka olisi vain kotona vauvan kanssa koko päivän, koko ajan on kiire. Kun vauva nukkuu, pitää ehtiä tehdä niin monta asiaa sinä aikana ja koko ajan on pelko persiissä, että kohta muuten herää. Kynsiä ei ainakaan kannata alkaa lakkaamaan, sillä saattaa olla ettet ehdi kaikkia kymmentä sormea tehdä kokonaan.

Kakka on puheenaiheena usein. Minkä väristä? Kuinka paljon? Ja koska viimeksi?

Peitto heiluu joka ilta. Mutta eri syistä kuin ennen. 😉

Joka päivä saa ihastella oman pienokaisen tekosia. Hymyjä, naurua, erilaisia ääntelyitä, nyrkin jauhamista, höpötyksen tolkutonta määrää. Sitä, kun hän ensimmäisen kerran kääntyy ja sitten sitä, kun hän kääntyessään liian kovalla vauhdilla vatsalta selälle, lyö takaraivonsa lattiaan.

Itkun äänenvoimakkuus todellakin kasvaa iän myötä. Joskus olen kuullut, että jotkut vanhemmat pitävät peltoreita iltaisin päässään, kun on nukutuksen aika.

Emma4_9

Muisti on lyhyt, mutta huono. Neljä kuukautta on mennyt uskomattoman nopeasti, silti viime marraskuisiin pimeisiin ja unettomiin öihin tuntuu olevan todella pitkä aika. Muisti on väsymyksen takia usein aika lyhyt.. 😉 Mutta jotain asioita muistaa erittäin tarkasti. Eräs kirkkaasti mieleen jäänyt muisto on marraskuulta, Emman ensimmäisiltä öiltä kotoa. Tuudittelin Emmaa sylissäni meidän Töölön kodin olohuoneessa kellon ollessa jotain 02-04 välillä, lauloin hänelle Karhunpoika sairastaa ja itkin onnesta.

Se pieni pallero alkaa olla jo aikamoinen jytky. Pieni vauvanpallero, jolla ei ollut motorisia taitoja lainkaan on kasvanut isoksi vauvaksi, joka itse päättää mihin laittaa kätensä ja kuinka kovaa vetää äidin hiuksista. Myös välillä öisin.

Kaikki tasoittuu. Ihan kaikki asiat, mitä tämän neljän kuukauden aikana on kokenut, on emotionaalisesti olleet suuria juttuja. Mutta jo nyt huomaan, että asiat alkavat tasoittua, tunteet alkavat tasoittua. Ihan kaikki asiat ja sanat eivät enää menee suoraan ihon alle ja pistona sydämeen.

Vitsi, kuinka tää elämä on siistiä! T. Emma 4kk

***

Ihanat neljä kuukautta takana ja kyllä joka päivä on vain edellistä ihanempi! Vaikka välissä onkin niitä päiviä, kun miettii, että olisi voinut jäädä peiton alle koko päiväksi. Tai hypätä kokonaan jonkun päivän yli. Mutta toisaalta ne huonommat ja kiukkuisemmat päivät myös opettaa. Jos jonain päivänä pienokaistamme kiukuttaa oikein urakalla, seuraavana päivänä ne hymyt ja naurut ja kuolapusut tuntuu entistä ihanemmilta.

Iloista ja aurinkoista viikon alkua kaikille toivotellen,