Äitien (ehkä myös isien) herkkukauppa.

Yhteistyössä: Ipanainen

Olen aina rakastanut kaikkea kaunista ja silmää hivelevää. Tykkään todella paljon esteettisistä asioista ja olen pikkutytöstä asti tykännyt mm. stailata niin itseäni, kuin ystäviänikin. Olen toiminut myös somistajana vaatekaupassa. Rakastan kaikkea pientä sisustustavaraa, mitä voisinkin haalia meille loputtomiin. (joku täällä kotona hieman toppuuttelee.. 😉 )

Kun astun johonkin myymälään, kahvilaan tai vaikka kauneushoitolaan sisään, skannaan tilan läpi automaattisesti. Jos tila on siisti ja vielä esteettisesti kaunis, tykkään paikasta heti – vaikka en vielä palvelun laadusta tietäisi. Yksi tällainen paikka löytyy Helsingin Hakaniemestä; Ipanainen. Myymälä hivelee silmää kokonaisuudellaan ja pienillä yksityiskohdillaan.

Ipanainen avasi uuden myymälänsä ovet tänä vuonna, helmikuun lopussa. Tila on myös muuta, kuin pelkkä kauppa. Siellä on nimittäin aivan ihana keittiö/oleskelunurkkaus, jossa voi jokainen asiakas keittää itselleen kahvit tai teet, syöttää lapsen ja muuten vain istahtaa höpöttelemään muiden isien ja äitien kanssa. Tässä nurkkauksessa tehdään kuuleman mukaan ihan todenteolla myös uusia ystävyyksiä.

Ipanaisesta löytyy myös (minun yksi suosikeistani) super hyvä lastenvaatekirppis. Siellä on kaikki vaatteet lajiteltu koottain, joten on helppo marssia siihen oman vauvan/lapsen koon kohdalle ja plärätä läpi ihanuuksia. Vaatteet kirppiksellä on myös hinnoteltu todella hyvin. Päivittäin tulee uutta vaatetta, kenkää, hattua, ulkovarusteita jne kirppiksen tuotevalikoimaan ja näitä ihanuuksia esitelläänkin Ipanaisen kirppiksen ig-tilillä aina edellisenä iltana. Joitain tuotteita ollaan tultu jopa jonottelemaan aamusta heti myymälän oven taakse. 😉 Meinasin minäkin yhdestä puvusta laittaa viestiä, että voiko tuota varata.. 😀

Myymälään mahtuu todella hyvin vaunujen kanssa, siellä on otettu huomioon hyvin vaunujen kanssa liikkuvat asiakkaat. Molempiin vessoihin mahtuu vaunujen kanssa sisään, ulko-ovi avautuu sähköisellä painikkeella (ei siis tarvitse tunkea ihmeellisesti vääntäen ensin tuulikoppiin ja sitten sisään.. 😀 ). Vessoista löytyy Muumi-vaippoja, jos sattuu vahinko ja omat vaipat on jääneet kotiin, vauvalta siis. 😉 Keittiönurkkauksesta löytyy myös soseita ja pillimehuja, jos lapsella yllättää nälkä kesken reissun ja omat eväät on unohtuneet matkasta.

Ipanaisesta löytyy myös lasten oma leikkinurkkaus. Se on rakennettu niin, että lapset näkevät koko ajan vanhempansa ja vanhemmat lapsensa. Näin lapsi voi rauhassa leikkiä nurkkauksessa, kun äiti tai iskä shoppailee. 🙂 Lapsi näkee vanhempansa, eikä hänelle täten tule hätää mihin äiti/isä katosi.

Täältä löytyy myös varmasti Suomen laajin valikoima erilaisia kantovälineitä. Ja mikä parasta, aina on paikalla joku joka osaa kädestä pitäen neuvoa liinan tai muun kantovälineen käyttöä. Minäkin sain opastusta rengasliinan käyttöä varten Ipanaisen avajaisissa ja harjoittelu liinan kanssa sujui hienosti vauvanuken avulla. Sillä aikaa Emma viihtyi henkilökunnan sylissä. 😀 Kantovälinenurkkauksesta löytyy myös istuin vauvoille, jossa he voivat sillä aikaa töllötellä, kun äiti tai isä sovittelee kantovälineitä.

Sanoisin, että tähän myymälään kun astuu sisälle tulee todella tervetullut ja jollain tapaa kotoinen fiilis. Henkilökunta vaikuttaa aidosti ystävälliseltä ja avuliaalta. Ja tietotaitoa löytyy vaikka mistä! Itselleni mukaan tarttui Ipanaisesta tällä kertaa pari vaatetta kirppikseltä, pitkähihainen ruokalappu, Oogaan silikoninen astiasetti, Kurtisin ananas-vaunuverho, Squeasy-pullo (josta vauva voi itse puristaa vaikkapa puuroa tai smoothieta napaansa), ChooMeen silikonisia korkkeja ja pari vaunukoukkua.

Minulla on ilo vielä tähän postauksen loppuun kertoa, että Ipanainen tahtoi antaa minulle neljä lippua arvottavaksi Lapsimessuille! Arvon siis kaksi kahden hengen lippupakettia messuille! Osallistu kilpailuun kommentoimalla tähän postaukseen ja voit voittaa itsellesi ja ystävällesi liput Lapsimessuille!
Kilpailu päättyy tiistaina 11.huhtikuuta ja voittajat kerron blogissa keskiviikkona 12.pvä! 🙂

***

Ipanainen on mielestäni sellainen äitien ja ehkä myös isien herkkukauppa! Siellä  tulee sellainen olo, että kaikkea tekee mieli hypistellä ja kaikkea tarvitsee.. 😉 😀

Hauskaa sunnuntaita kaikille ja ihania virpomishetkiä pikkunoidille ja muille! <3

Eihän tämän näin pitänyt mennä.

*Sisältää mainoslinkkejä

Jos joku saamani neuvo ennen Emman syntymää on näyttäytynyt oikeaksi tässä viiden kuukauden aikana, on se tämä: asiat eivät mene niin kuin olet ajatellut. Ja se on oikeastaan ihan hauskaakin huomata, mitä kaikkea on ajatellut menevän eri tavalla kuin ne sitten vauvan kanssa eläessä on oikeasti mennyt.

Kapasiteetti ihan täysi. Mietin raskausaikana, että voi miten ihanaa sitten olla vain pikkuisen kanssa kotona ja aikaa on vaikka mihin. Olin varma, että koti kiiltäisi puhtauttaan joka päivä. Olin myös ajatellut, että voin samalla vaikka opiskella hieman. No joo.. 😀 Kyllä tässä hommaa riittää ihan ilman mitään sen kummempia ”lisätehtäviä”. Huomaan melkein päivittäin, että vedän aika äärirajoilla jaksamisen kanssa. En myöskään pidä siitä, että olen jollain tapaa kuin täyteen pumpattu ja sen vuoksi myös usein pinna on lyhyempi kuin normaalisti. Tämän vuoksi olen päättänyt, että en ota mitään ylimääräistä nyt tähän äitiysloman ajalle. Se on nimittäin vain fakta, että todellakaan äitiysloma ei ole mikään loma. Hommia on jokaiselle päivälle ihan älyttömästi.

Äititauti koittaa iskeä. Kovaa ja korkealta. Olin varma, että minusta tulee sellainen rento ja viileä mutsi. Että ei kaikki ole niin justiinsa, kunhan asialliset hommat hoidetaan ja vauvalla on koko ajan turvallinen ja hyvä olla. Ja että todellakaan minä en ole vauvalle mikään korvaamaton henkilö, vaan isä, isovanhemmat, eno ja kummit ovat Emmalle heti alkuun myös ihan älyttömän tärkeitä. No toki ovatkin, Emma viihtyy erittäin hyvin isovanhempiensa, enonsa ja kummiensa kanssa. Iskä on Emmalle varmasti ihan yhtä tärkeä kuin äiti. Mutta silti huomaan monesti (päivittäin), että ajattelen (ja välillä ääneenkin) tietäväni Emman tarpeista ja ääntelyistä ja vaikka mistä eniten. Mietinkin usein, että onko se totta, vai kuvittelemmeko me äidit vain niin?

Opukset ja oppaat, uhka vai mahdollisuus? En hirveän montaa opusta ole lukenut. Ajattelin, että raskausaikana ja vauvan ollessa pieni, on aikaa lukea monta ihanaa vauvakirjaa ja tutustua vaikka ja mihin kasvatusoppaisiin. Neuvolasta saatu lehtinen tuli luettua jollain tapaa ja muutamaa kirjaa olen selannut. Siinä se. Enemmän olen käyttänyt hyväkseni nettiä ja siellä mm. vau.fi on ollut aika hyvä tiedonjakaja. Pari viikkoa sitten ostin Kuinka kasvattaa bebe – vanhemmuus ranskalaisittain –kirjan, koska olin kuullut siitä kehuja. Kirja vaikuttaakin erittäin hauskalta ja pätevältä. Mutta sitten toisaalta tulee sellainen olo näistä kaikista informaatioista, että miksi meidän tyttö sitä ja tätä, jos jonkun muun tuota ja tuota.. Että miksi esimerkiksi kaikki ranskalaiset ovat sujuvasti opettaneet vauvansa nukkumaan täysiä öitä jo 3kk:n iässä ja miksi moni ystävänikin siihen on pystynyt, mutta meillä se ei toimi. Emma edelleen on nälkäinen kolme kertaa yössä.

Emman mekko: Molo / Zalando

Mun kello: Daniel Wellington (alekoodi alempana)

Huulipuna: Avon Mark

Tietysti on myös älyttömän monta sellaista asiaa, jotka ovatkin osoittautuneet aivan ihaniksi ja helpommiksikin, mitä oli ajatellut. Ja oikeastaan nämä asiat, jotka eivät ole menneet kuten on kuvitellut, on sellaisia, jotka eivät oikeasti ole mitään isoja juttuja. Viime yönä kun Emma heräsi taas kolme kertaa syömään, mietin vain, että mitä sitten. Hän on vielä pienen pieni vauva, jolla voi hyvinkin olla nälkä yöllä, koska kiinteät ei vielä maistu niin kovasti. Mietin, että hän menee kuitenkin nukkumaan n.klo 19.30 ja nukkuu 06.30 asti. Jos hän sinä aikana herää kolme kertaa syömään ja nukahtaa parissa minuutissa takaisin, sallittakoon se hänelle. Pienelle rakkaalle. <3 Jos minulla on kapasiteetti ihan täysi, olen se vain minä joka tilannetta voi helpottaa. 🙂 Ja opuksia ja oppaitakin voi lukea hymy huulella ja vähän niin kuin ”tiedoksi” -ajatuksella. Että tällaista tapaakin on olemassa, mutta ei se haittaa jos meillä ei juuri prikulleen mennä samalla tavalla.

***

Hei hoi!
Jos katsoitte postauksesta tätä ihanaa Daniel Wellingtonin kelloa ranteessani, niin nyt voin kertoa ilokseni teille, että
alekoodilla Monna saa -15% kaikista kelloista: www.danielwellington.com

***

Ihanaa sunnuntaitapäivää kaikille! <3

Lue myös suosittu postaukseni: Miksi näistä asioista ei puhuta?